18:59 19.03.2021

Зеленський заявив про необхідність проведення реформ, які зможуть суттєво полегшити життя громадян та бізнесу

2 хв читати
Зеленський заявив про необхідність проведення реформ, які зможуть суттєво полегшити життя громадян та бізнесу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що реформи, ініційовані Національною радою реформ, мають реалізовуватися повною мірою з метою поліпшення життя громадян та бізнес-клімату в країні, повідомляється на сайті глави держави.

"Я хотів би, щоб наступного разу ми справді підсумували й почули результати всіх наших засідань Ради реформ. Мені здається, що це дуже важливо для наших громадян... Щоб реформи не були символічні, паперові, а щоб те, що ми тут озвучимо, мало результат. Бажаю нам усім серйозного результату заради наших людей", - заявив глава держави під час засідання Національної ради реформ у п'ятницю, 19 березня.

У свою чергу голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі зазначив, що "питання, які на сьогодні стоять на порядку денному Національної ради реформ, є нагальними, але вони не вирішувалися в Україні десятиліттями".

"Як закон про землю, і наразі ми обговорюємо імплементацію цього закону, який є революційним та історичним. Як сьогодні ми обговорюємо питання спрощення трудового законодавства. 30 років української незалежності ніхто не додумався не лише його спростити, а навпаки - все більше ускладнювали його для бізнесу та все більше бюрократизували Трудовий кодекс 1971 року", - повідомив Саакашвілі.

Національна рада реформ під час засідання також розглянула питання спрощення трудового законодавства для малого та середнього бізнесу (з кількістю працівників до 250 осіб).

Зокрема, пропонується впровадження договірного режиму відносин між роботодавцем і працівниками, що полегшить роботодавцям ведення кадрових питань, адже більшість із них буде врегульована трудовим договором. Це сприятиме збільшенню гнучкості ринку праці та кількості офіційно працевлаштованих осіб і зменшенню "тіньової" зайнятості, підвищенню надходжень до бюджету від легалізації праці та сталому економічному зростанню.

Очікується, що буде подолано корупцію під час перевірок бізнесу з питань трудових відносин.

Крім того, учасники розглянули питання зменшення комісійної винагороди за послуги еквайрингу (обслуговування платежів пластиковими картками).

Повідомляється, що, реагуючи на звернення 300 тисяч компаній, у травні 2020 року уряд затвердив програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19, у якій зазначалася необхідність обмеження плати за еквайринг. У Верховній Раді вже зареєстрована низка законопроектів щодо зменшення комісії від суми цих транзакцій.

На засіданні Національної ради реформ також обговорювалося питання вдосконалення системи управління та спрощення регулювання земельних відносин.

Зазначається, що "після передачі земель у власність територіальних громад вони зможуть самостійно ними розпоряджатися, органи місцевого самоврядування отримають право здійснювати контроль за самовільним зайняттям земельних ділянок та нецільовим використанням земель. Після впровадження реформи продаж прав на земельні ділянки державної та комунальної власності відбуватиметься виключно на електронних аукціонах у єдиній державній електронній системі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА