12:01 31.03.2021

Телефонна розмова між Байденом і Зеленським відбудеться, впевнена тимчасова повірена у справах США

2 хв читати
Телефонна розмова між Байденом і Зеленським відбудеться, впевнена тимчасова повірена у справах США

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін висловила впевненість у тому, що телефонна розмова між президентом США Джо Байденом і президентом України Володимиром Зеленським відбудеться.

"Промова держсекретаря США Блінкена (Ентоні Блінкен - ІФ) підтверджує, що Україна буде пріоритетом для адміністрації Байдена, і немає сумнівів, що телефонна розмова між президентом Байденом і президентом Зеленським відбудеться", - сказала Квін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу заступник політичного радника Лінетт Бенке зазначила, що в посольстві США в Україні дуже сподіваються, що обидва президенти зможуть поговорити безпосередньо, але не варто забувати, скільки всього досягнуто на інших рівнях, дещо нижчих за рівень лідерів країн.

"На початку лютого, дуже швидко після початку роботи цієї адміністрації, державний секретар Блінкен розмовляв зі своїм колегою, міністром закордонних справ Кулебою. Міністр оборони Таран розмовляв із міністром оборони Остіном. Глава Офісу президента Єрмак розмовляв із радником з національної безпеки США Салліваном. Найближчим часом відбудуться контакти інших чиновників. І щодня наше посольство в Києві працює з українськими колегами над нашими спільними пріоритетами", - пояснила вона.

Бенке зазначила, що і Білий дім, і держсекретар Блінкен неодноразово наголошували на відданості США підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

"Держсекретар зробив дуже рішучу заяву на підтримку України в 7-му річницю заявленої Росією анексії Криму. Він записав спеціальне відео, щоб відзначити особисту відданість цій підтримці. Адміністрація Байдена щиро вітала українську ініціативу "Кримської платформи", - додала вона.

"Тим часом наша допомога у сфері безпеки та розвитку й надалі не зменшуватиметься. Щоб навести конкретний приклад, ми оголосили черговий транш розміром $125 млн на допомогу у сфері безпеки 5 березня", - сказала Бенке.


Повний текст інтерв'ю тимчасового повіреного після справ США в Україні Крістіни Квін, економічного радника Меган Боулдін, директора з питань міжнародної боротьби з наркотиками та співпраці правоохоронних відомств Сари Лангенкамп, заступника директора місії USAID Сьюзен Кyтор, заступника політичного радника Лінетт Бенке буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА