16:14 31.03.2021

Робота комісії в окрузі №87 заблокована другу добу - голова ЦВК

2 хв читати
Робота комісії в окрузі №87 заблокована другу добу - голова ЦВК

Робота окружної виборчої комісії у 87-му окрузі в Івано-Франківській області другу добу залишається заблокованою через відсутність кворуму, повідомив голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко.

"Наразі привернуто увагу до ситуації із встановлення результатів голосування в одномандатному виборчому окрузі №87. На жаль, там вже другу добу заблокована робота окружної виборчої комісії, зокрема через відсутність кворуму", - сказав Діденко на засіданні ЦВК у середу.

За його словами, Центральна виборча комісія, з одного боку, тримає цю ситуацію на контролі, з іншого - вживає всіх можливих заходів у рамках компетенції для відновлення роботи окружної виборчої комісії.

"Зокрема, вчора Центральна виборча комісія протягом години після надходження відповідних постанов щодо змін у складі чотирьох членів виборчої комісії, які не брали участі у її засіданнях, провела визначені зміни. На жаль, після цього члени комісії, які були наділені визначеними повноваженнями, так і не розпочали роботу, і діяльність окружної виборчої комісії не відновлена", - уточнив голова ЦВК.

Водночас Діденко поінформував, що 31 березня після 11:00 ЦВК вдруге отримала подання про зміну складу комісії та задовольнила його.

Він також додав, що, за інформацією ЦВК, на сьогодні 33 дільничні виборчі комісії не здали первинні протоколи про підрахунок голосів на виборчих дільницях і сім дільничних виборчих комісій були зобов'язані скласти уточнювальні протоколи.

"Отже, сумарно 40 дільничних виборчих комісій станом на зараз у зв'язку з бездіяльністю окружної виборчої комісії не можуть здати виборчу документацію", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА