21:22 06.04.2021

Ескалацією на сході України Москва тестує США і Захід - Кулеба

2 хв читати
Ескалацією на сході України Москва тестує США і Захід - Кулеба

Ескалацією ситуації на сході України Росія тестує США і Захід, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Москва тестує Вашингтон, це одна з їхніх цілей. І я задоволений тим, як Сполучені Штати проходять цей тест. Тільки минулого тижня провели бесіди міністри закордонних справ наших країн, міністри оборони, керівники штабів, радник Президента США з питань національної безпеки і керівник офісу президента України, а наприкінці тижня провели розмову і президенти України і США. Вперше в історії за такий короткий проміжок часу ми мали такий насичений багаторівневий контакт між Україною і США", - сказав Кулеба в інтерв'ю французькому виданню "Liberation", повідомляє прес- служба МЗС України.

Крім того, він зазначив, що така ескалація на Сході - це сигнал для України, спроби її залякати, зробити більш поступливими на переговорах.

"Росіяни використовують цю ескалацію як спосіб зміцнити свої позиції в нормандському форматі. Крім того, це сигнал країнам Заходу, своєрідна відповідь, зокрема і на санкції проти Москви через справу Олексія Навального. Меседж Кремля: що б ви не робили, ми робимо і будемо робити все, що захочемо. Тому все, що зараз відбувається, насправді набагато ширше, ніж питання України", - наголосив глава МЗС.

Кулеба також зазначив, що зараз йдеться про найбільш масштабну і системну ескалацію з моменту нападу на українські військові кораблі в Керченській протоці у листопаді 2018 року.

"Але це було зіткнення між кораблями ВМС ЗС України і російськими кораблями, яке сталося в одній конкретній географічній точці. Сьогодні ж загроза охоплює майже весь кордон між Україною і Росією, що робить ситуацію більш небезпечною", - пояснив міністр.

Також Кулеба додав, що для руху до реального врегулювання конфлікту необхідна або більш активна позиція Франції та Німеччини в рамках нормандського формату, або додатковий фактор за межами цього формату.

"Нормандського формату достатньо для стабілізації ситуації такою, яка вона є. Водночас, зрозуміло, що для руху до реального врегулювання конфлікту необхідна або більш активна позиція Франції та Німеччини у рамках нормандського формату, або додатковий фактор за межами цього формату, сила, яка здатна надати додаткового імпульсу процесу і змінити поточний статус-кво", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА