11:58 12.04.2021

Зібрано необхідну кількість підписів за позачергове засідання Ради 13 квітня - нардеп Кравчук

2 хв читати
Зібрано необхідну кількість підписів за позачергове засідання Ради 13 квітня - нардеп Кравчук

Народні депутати зібрали понад 150 необхідних підписів за проведення позачергового засідання Верховної Ради у вівторок, 13 квітня, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Порядок денний звичайного пленарного тижня зрозумілий - це розгляд "земельних" законопроектів. У випадку позачергових засідань, уже зібрані підписи для проведення одного з них у вівторок, вже є більше ніж 150 підписів. Порядок денний цього засідання містить 12 питань", - розповіла Кравчук.

Парламент, зокрема, планує розглянути законопроекти №5014 про внесення змін до законодавства щодо завершення 2020/2021 навчального року, що забезпечують додаткові соціальні та економічні гарантії у зв'язку з поширенням COVID-19, №4398 про реструктуризацію зобов'язань за валютними кредитами й адаптацію процедур неплатоспроможності фізичних осіб, №4399 про відповідні зміни до Податкового кодексу, а також №4210 про удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО та держав-членів ЄС.

Водночас Кравчук поінформувала, що також формується порядок денний позачергового засідання на четвер, 15 квітня, підписи стосовно якого депутати збиратимуть протягом тижня.

За її словами, під час позачергового засідання в четвер, найімовірніше, ВР розгляне президентський законопроект про покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування, проект закону про конституційну процедуру, а також законопроекти щодо питань освіти, зокрема скасування обов'язковості державної підсумкової атестації, і пакет проектів, на ухвалення яких "дуже чекають валютні позичальники, оскільки 21 квітня закінчується мораторій на виселення з житла, і фактично реструктуризація стосуватиметься тих позичальників, які живуть саме в тому житлі, під яке вони взяли кредит".

Крім того, Кравчук повідомила, що фракція "Слуга народу" не проводитиме свого засідання в понеділок, 12 квітня, з огляду на карантинні обмеження в Києві.

"Ми не збираємося сьогодні на засідання фракції. Оскільки якщо засідання Верховної Ради як єдиного законодавчого органу не підпадає під обмеження "червоної" зони, то все-таки збори понад 200 народних депутатів у Києві точно не можна проводити. Відповідно, якщо виникатимуть питання, то ми "зберемося" в Zoom і погодимо", - пояснила Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА