17:00 14.04.2021

У "Євросолідарності" побоюються, що на переговорах у Парижі виникнуть питання про вибори в ОРДЛО і подання води в Крим

2 хв читати
У "Євросолідарності" побоюються, що на переговорах у Парижі виникнуть питання про вибори в ОРДЛО і подання води в Крим

Член парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці Марія Іонова (фракція "Європейська солідарність") не виключає, що на майбутніх переговорах президентів України та Франції Володимира Зеленського й Еммануеля Макрона в Парижі можуть порушуватися питання про вибори в ОРДЛО, закріплення в Конституції України особливого статусу цих територій, подання води в Крим.

"Існує імовірність того, що під час переговорів у Парижі буде порушено питання про подання води в Крим, і начебто це може відбуватися під гарантії місії ОБСЄ", - сказала Іонова в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами народного депутата, в Парижі також може порушуватися питання про залучення до переговорів про врегулювання ситуації на Сході України "внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій".

"Це означає, що продавлюватимуть прямі переговори України з невизнаними республіками", - наголосила Іонова.

Народний депутат також припустила, що на переговорах знову наполягатимуть на проведенні виборах в ОРДЛО і на закріпленні "статусу про особливості місцевого самоврядування ОРДЛО" в Конституції України.

Іонова наголосила, що президентові України важливо обстоювати в Парижі свою позицію і "не піддаватися на будь-який шантаж".

"Важливо, щоб ішлося про конкретику, щоб Зеленський озвучив свої позиції і сказав, що вже політика умиротворення не пройде. Необхідно конкретно говорити про посилення санкцій, про те, яка конкретно нам потрібна допомога. Конкретизувати, чому наша розвідка заблокована, чому не працюють контрснайперські групи - адже це все захист нашої територіальної цілісності", - наголосила вона.

За її словами, "два роки українська влада проводила політику "підігравання" російським умовам" (заяви про створення консультативної ради, підписання "формули Штайнмаєра"). Водночас Іонова зазначила, що останнім часом політика влади змінилася, і якщо вона надасть конкретний план дій для захисту України від агресора, то це можна буде тільки вітати й підтримувати.

Іонова також вважає, що до візиту українського президента в Париж необхідно "скликати позачергове засідання Радбезу ООН, оскільки ситуація потребує негайного розгляду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА