18:27 20.04.2021

Україна пропонує створити Міжнародну корпорацію інноваційного розвитку "ГУАМ і партнери"

2 хв читати
Україна пропонує створити Міжнародну корпорацію інноваційного розвитку "ГУАМ і партнери"

- Україна слідом за створенням найближчим часом Міжнародного центру інновацій та трансферу технологій ГУАМ (Організації за демократію і економічний розвиток Грузії, України, Азербайджану та Молдови) пропонує створити Міжнародну корпорацію інноваційного розвитку "ГУАМ і партнери", повідомив віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

"Перший камінь у її фундамент закладемо вже найближчим часом, створивши Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій ГУАМ. При цьому долучимо до процесу і нових партнерів", - написав він у Facebook за підсумками проведеного у вівторок у режимі відеоконференції 4-го засідання робочої підгрупи з питань науки та інновацій ГУАМ.

Уруський нагадав, що ізраїльський уряд висловив бажання стати партнером ГУАМ, передусім для співпраці у сфері науки та інновацій.

Віце-прем'єр також повідомив, що одним із питань, обговорених під час заходу, стала співпраця країн-членів ГУАМ у сфері космічних технологій.

Він зазначив, що Мінстратегпром спільно з Державним космічним агентством України працюють над підготовкою космічної програми до 2025 року, концепцію якої на початку цього року схвалив уряд.

"Основними напрямами розвитку космічної галузі для України на наступні п'ять років мають стати дистанційне зондування Землі, виробництво ракетно-космічної техніки, забезпечення незалежного доступу України в космос завдяки створенню власної ракети-носія, здійснення її пуску, а також фундаментальні й прикладні космічні дослідження", - заявив Уруський.

Він також закликав до узгодження переліку перспективних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт й у рамках цього формування реєстру наукових досліджень, що плануються до проведення в державах-членах ГУАМ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА