16:42 27.04.2021

Зеленський сподівається на оголошення режиму припинення вогню на Донбасі на зустрічі ТКГ 28 квітня

2 хв читати
Зеленський сподівається на оголошення режиму припинення вогню на Донбасі на зустрічі ТКГ 28 квітня

Президент України Володимир Зеленський сподівається на досягнення домовленості щодо відновлення режиму припинення вогню на Донбасі під час зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), яка відбудеться в середу, 28 квітня, повідомляється на сайті глави держави.

"Завтра буде повноцінна зустріч ТКГ у відеоформаті. Я все ж таки думаю, що всі сторони наблизяться до рішення оголосити ще раз про режим припинення вогню і перезавантажать цей режим серйозно – не тільки на словах, а й письмово підтвердять", - наводить слова Зеленського його прес-служба після поїздки президента з робочим візитом до Херсонської області.

Президент зазначив, що "наразі в межах Мінського формату активно проходять перемовини, і невдовзі може бути досягнуто спільного результату".

Він також додав, що "розширення "нормандського формату" або зміна формату Мінського процесу, який має стати більш гнучким, могло б посприяти досягненню миру на Донбасі".

"Це може бути розширення "нормандського формату", окремий, паралельний формат з іншими країнами, з дуже серйозними, потужними гравцями. Не тільки тому, що вони потужні, а тому, що вони виявляють бажання допомогти Україні у припиненні війни. Я вважаю, що це правильне рішення", - зазначив Зеленський.

Водночас, за словами президента, "ніхто не говорить, що потрібно припиняти Мінські угоди".

Зеленський також зазначив, що "Росія не перший рік вдається до тиску на Україну, проте спільні зусилля України, європейських країн та США стосовно Росії дозволили створити можливості для деескалації".

"Росія не перший рік вдається до тиску. Але Україна сприймає це спокійно. Ми постійно повинні бути готові. Ми не можемо гарантувати на 100%, що російські війська не повернуться. Ми все ж підтримуємо рішення відвести війська від кордонів з Україною. Це говорить вже про намір не продовжувати ескалацію", - підсумував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА