20:08 28.04.2021

Джапарова презентувала в Комітеті міністрів Ради Європи проект рішення щодо Криму

2 хв читати
Джапарова презентувала в Комітеті міністрів Ради Європи проект рішення щодо Криму

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке відбулося 28 квітня, презентувала проект рішення щодо ситуації з дотриманням прав людини в окупованому Криму.

"У ході засідання Еміне Джапарова презентувала ініційований Україною проект рішення Комітету Міністрів Ради Європи "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", що має на меті активізувати залучення Ради Європи до моніторингу ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Вона наголосила на важливості спільних дій для припинення блокування Росією доступу до Криму для органів Ради Європи і відповідних моніторингових процедур.

Також Джапарова поінформувала учасників засідання щодо провокації Росією напруги шляхом накопичення збройних сил на кордоні з Україною і на окупованих територіях, а також в акваторії Чорного моря в і Керченській протоці.

Вона наголосила, що ескалація відбувається на тлі тривалих систематичних порушень прав людини в окупованому Криму і звернула увагу на те, що Росія, як держава-окупант, здійснює репресії як проти громадян, так і проти невигідних їй організацій.

"Уже протягом чотирьох років російська окупаційна адміністрація ігнорує припис Міжнародного суду ООН відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначила вона.

"Україна буде використовувати всі наявні можливості для захисту прав і свобод людини на окупованих територіях, адже вони потребують особливої уваги та посиленого захисту з боку Ради Європи", - уклала Джапарова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА