10:24 08.06.2021

"Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" лідирують у рейтингу партій - опитування КМІС

2 хв читати
"Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" лідирують у рейтингу партій - опитування КМІС

Партії "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя" мають приблизно однакову підтримку і лідирували б на парламентських виборах, якби вони відбулися найближчої неділі, свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 27 травня - 1 червня.

За даними дослідження, відразу три партії мають підтримку в межах статистичної похибки, тому формально складно однозначно визначити, яка політична сила очолює рейтинг. Зокрема, є три партії, які мають приблизно однакову підтримку та лідирують на виборах.

Цими партіями є "Слуга народу" (15,3% усіх респондентів і 17,7% серед тих, хто визначився), "Євросолідарність" (відповідно, 13,3% і 15,4%) та "ОПЗЖ" (12 8% і 14,7%). Наближена до лідерів партія "Батьківщина" з показниками 12,1% та 13,9%.

Окрім цих політичних сил, набирають не менше ніж 5% такі партії, як "Сила і честь" (відповідно, 6,9% і 8%), "Українська стратегія Гройсмана" (5,1% і 5,8%) і Радикальна партія Ляшка (4,4% і 5%). Мінімально відстають від прохідного бар'єра партії "Наші" (4% і 4,6%) і Партія Шарія (3,9% і 4,5%). Решта партій має низьку підтримку.

Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (випадковою генерацією телефонних номерів) з квотним відбором опитано 2000 респондентів, що проживають в усіх регіонах України (окрім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включено території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА