13:11 13.06.2021

Альянс європейських ліберал-демократів схвалив резолюцію української партії "Голос" про підтримку Кримської платформи

2 хв читати
Альянс європейських ліберал-демократів схвалив резолюцію української партії "Голос" про підтримку Кримської платформи

Конгрес "Альянсу лібералів і демократів за Європу" (ALDЕ) в неділю схвалив резолюцію про засудження агресії Російської Федерації і на підтримку Кримської платформи, яку раніше підготувала і подала українська політична партія "Голос", повідомляється на сайті політсили.

"Сім років збройної агресії Російської Федерації проти України призвели до десятків тисяч втрат та мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Це не просто порушення суверенітету України, а пряма атака на основи європейської демократії та принципи міжнародного права. Об’єднання зусиль для захисту України — це запорука мирного майбутнього всієї Європи", - наголосив у своєму виступі народний депутат від Партії "Голос", автор проекту резолюції Андрій Осадчук.

Партія "Голос" закликала членів ALDE та Європейський союз підтримати Кримську платформу, продовжити політику невизнання анексії АР Крим та м. Севастополь, засудити порушення фундаментальних прав і свобод людини на тимчасово окупованих Росією територіях України, в особливості переслідування кримських татар, посилити міжнародний тиск на РФ аж до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

"Кримську платформу сьогодні підтримують все більше світових країн та міжнародних організацій. Це результат нашої постійної комунікації з колегами по світу, що Росія — окупант і вже восьмий рік постійно порушує права наших людей в Криму. Наша мета — збільшити кількість країн, які підтримують нас на міжнародних майданчиках. Питання деокупації Криму має постійно бути на перших шпальтах всіх світових ЗМІ", – зазначив депутат "Голосу" і співголова міжфракційного об'єднання Кримська платформа Рустем Умеров.

У квітні Альянс вже виступив з публічною заявою про засудження загострення на лінії розмежування, спровоковане РФ. Відповідну заяву партія ALDE опублікувала після онлайн-зустрічі з лідером партії "Голос" Кірою Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА