13:44 17.06.2021

Шанс масштабної військової ескалації зменшується, але Путін активно працюватиме на дестабілізацію України - Клімкін про результати саміту США-РФ

2 хв читати
Шанс масштабної військової ескалації зменшується, але Путін активно працюватиме на дестабілізацію України - Клімкін про результати саміту США-РФ

Шанс на те, що президент Росії Володимир Путін піде на масштабну військову ескалацію в Україні, зменшується, але він активно працюватиме на дестабілізацію України, заявив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін (2014-2019 рр.), коментуючи результати саміту президентів США та РФ для України.

"Після безпосередньої зустрічі шанс на те, що Путін піде в масштабну військову ескалацію, зменшується. Одночасно шанс на те, що він дуже активно працюватиме на дестабілізацію України, збільшується у зв'язку зі словами Байдена, що окупований Донбас не є перешкодою на шляху членства в НАТО. Тому такий баланс: короткочасний у військовому плані, це, найімовірніше, більше безпеки для України, у середньостроковому плані - у всіх сенсах, найімовірніше, менше безпеки", - сказав Клімкін агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Коментуючи заяви Путіна про можливе надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО та реалізацію Мінських угод, екс-міністр зазначив, що компроміс щодо цих питань з президентом РФ дуже малоймовірний.

"Це його позиція. Вона ж не сприймається нашими партнерами, він працюватиме на внутрішню аудиторію і на міжнародну аудиторію зі своїми стандартними тезами. Але він від цього не відступить. Я вважаю, що на сьогодні компроміс щодо цих питань із Путіним дуже-дуже малоймовірний", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, чому Байден так мало сказав про Україну на прес-конференції після завершення переговорів із Путіним, Клімкін зазначив, що президент США сказав про основне.

"Він сказав основне, тобто те, що є, користуючись тією термінологією, "червоною лінією" для Сполучених Штатів, і він не йтиме в деталізацію будь-яких питань, оскільки це стандартна формула, але це важлива формула. Тобто я реально не зупинявся б на тому, скільки фраз, про що. Це насправді не є критичним у цьому сенсі", - пояснив екс-глава МЗС України.

Як повідомлялося, президент Сполучених Штатів Джо Байден під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Женеві в середу заявив про повну підтримку територіальної цілісності України з боку США. У свою чергу президент РФ зазначив, що на переговорах тема вступу України в НАТО "зачіпалася "мазком" і "тут, мабуть, нічого обговорювати". Також Путін заявив, що РФ не планує брати жодних додаткових зобов'язань, що стосуються України, крім "допомоги" в реалізації Мінських угод для врегулювання конфлікту на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА