11:50 29.06.2021

"Голос" планує провести з'їзд партії 29 липня - нардеп Железняк

2 хв читати
"Голос" планує провести з'їзд партії 29 липня - нардеп Железняк

Політична партія "Голос" планує 29 липня провести з'їзд, однак порядок денний поки що не відомий, повідомив голова однойменної фракції в парламенті Ярослав Железняк.

"29 липня (плануємо провести з'їзд партії - ІФ). Знову-таки, порядок денний поки що незрозумілий. Як відомо, ми мали кількох кандидатів на голову партії, але зараз вони відкликали свої заяви. Сергій Притула, на жаль, покинув уже ( партію - ІФ), і, звісно, як не є член партії він і не буде претендувати. Поки що я не чув жодного кандидата на цю посаду. Якщо він з'явиться до 29 липня, то напевно будемо обговорювати (на з'їзді - ІФ). Якщо ні, то у нас буде багато питань програмних: і ще більша демократизація статуту, і напрями, і законотворча робота, тобто багато питань, які потрібно вирішувати, - і юридичних, і політичних", - сказав парламентар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

На запитання, коли саме політрада партії ухвалила відповідне рішення щодо членства в партії українського шоумена і волонтера Сергія Притули, Железняк відповів, що "цю заяву (Притули про вихід із "Голосу"- ІФ) було важко знайти, але начебто знайшли юридичний механізм, як задовольнити все-таки, не чіпляючись до формальностей".

"Це було одне з останніх рішень політради. Ми його не виключали, а задовольнили заяву. Ми чекали на цю заяву два чи три тижні, а потім з'явилася інформація, що він (Притула - ІФ) відправив її "Новою поштою"... Чи бачили ми її? Ні, не бачили, але ми маємо можливість задовольнити заяву, зроблену публічно. Притула її не спростував, і він знає про це рішення політради партії", - уточнив Железняк.

Крім того, він зазначив, що наразі керівництво партії також не має заяв від семи членів, які раніше заявили про намір створити окреме об'єднання "Справедливість" і вийти з "Голосу".

"Я поки що не бачив жодної заяви від колег, які заявляли про вихід (це десять депутатів, але сім із них - члени партії)", - додав Железняк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА