14:55 30.06.2021

"Голос" закликає Раду ухвалити у четвер законопроекти про корінні народи та скасування ВЕЗ "Крим"

2 хв читати
"Голос" закликає Раду ухвалити у четвер законопроекти про корінні народи та скасування ВЕЗ "Крим"

Депутатська фракція "Голос" закликає Верховну Раду на позачерговому засіданні в четвер ухвалити законопроекти про корінні народи та про скасування вільної економічної зони "Крим", повідомляє прес-служба політсили.

"Пакет законів "Кримська платформа" - це не тільки впевнені кроки з деокупації півострова, а й кроки до інтеграції корінних народів та поваги до їхніх прав. Перші два важливі законопроекти з пакета "Кримської платформи" - закон про корінні народи та закон про скасування вільної економічної зони "Крим" - маємо ухвалити вже цього четверга", - наголосив член фракції "Голос" Рустем Умєров.

Він переконаний, що завдяки ухваленню цих законів Україна зможе дати чіткий сигнал кримським татарам та світу, що українська влада продовжує дипломатичну боротьбу за повернення Криму.

У "Голосі" зазначають, що законопроект про скасування вільної економічної зони "Крим" прибирає можливість ведення тіньового бізнесу з окупантами, а також дискримінаційні положення проти українських громадян з кримської пропискою, які на сьогодні в законодавстві вважаються нерезидентами, фактично іноземцями.

Водночас законопроект про корінні народи №5506 дає визначення, що корінні народи - це народи, які історично сформувалися виключно на території України, мають власну мову, культуру та традиції, але при цьому не мають іншої історичної Батьківщини, крім України.

Закон також закріплює на рівні закону їхні права та захист цих прав з боку держави. Законопроект пропонує визначити корінними три народи - кримських татар, караїмів та кримчаків.

У "Голосі" наполягають на необхідності ухвалити ці законопроекти до першого саміту "Кримської платформи", який запланований на 23 серпня в Києві.

"Кримська платформа" - це майданчик, покликаний об'єднати зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА