18:29 22.07.2021

Рада зможе розглянути законопроект про великий Державний Герб не раніше за вересень - віце-спікер Кондратюк

2 хв читати
Рада зможе розглянути законопроект про великий Державний Герб не раніше за вересень - віце-спікер Кондратюк

Верховна Рада зможе розглянути законопроект про великий Державний Герб України не раніше за вересень поточного року, вважає заступник голови парламенту Олена Кондратюк.

"Парламент може перейти до розгляду цього законопроекту в залі вже у вересні. Питання про великий герб - дуже концептуальне, потребує обговорення", - сказала Кондратюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Водночас віце-спікер виключає можливість ухвалення цього законопроекту як на позачерговій сесії Верховної Ради 23 серпня, яка буде присвячена саміту "Кримська платформа", так і під час урочистого засідання з нагоди 30-річчя Незалежності України, яке відбудеться 24 серпня.

"Позачергова сесія буде 23 серпня, і вона присвячена виключно "Кримській платформі", і цей законопроект навряд чи буде на неї винесено. Ми очікуємо на участь у ній великого депутатського корпусу з різних країн. "Кримська платформа" має бути єдиною, тому і позачергова сесія буде присвячена відповідним питанням. 24 серпня відбудеться урочисте засідання ВР (з нагоди 30-річчя Незалежності України - ІФ), на якому також не передбачено розгляду законопроекту про великий Державний Герб", - пояснила Кондратюк.

Водночас вона звернула увагу на те, що на сьогодні у ВР немає консенсусу щодо цього законопроекту, проголосувати за який депутати мають конституційною більшістю - у 300 голосів. "Цей законопроект має набрати 300 голосів у залі, тобто потрібен консенсус. Наскільки я бачу, його наразі немає, тому що деякі фракції переконані, що основним державним гербом має залишатися малий герб", - сказала парламентарій.

За її словами, це питання розглядали члени робочої групи парламенту за участю керівників усіх депутатських фракцій і груп, і "мова йшла про те, щоб прописати в законопроекті так, щоб великий герб мав лише обмежувальну візуалізацію, найімовірніше, десь у президентському пулі, в Офісі президента, на президентському штандарті, а основним залишався малий герб".

"Але я так розумію, що президентський законопроект пішов іншим шляхом, тому далі буде лише полеміка і розгляд у залі", - додала заступник голови українського парламенту.

Як повідомлялося, в червні президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроект про великий Державний Герб України. Пізніше ВР включила законопроект про великий Державний Герб України до порядку денного, а також удвічі скоротила терміни розгляду законопроекту (два тижні), що передбачає, зокрема, внесення альтернативних проектів. 14 липня профільний комітет Верховної Ради рекомендував депутатам ухвалити законопроект про великий Державний Герб України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА