11:43 06.08.2021

США підтримують "Кримську платформу" і співпрацюватимуть з урядом України для її підтримки - Крістіна Квін

2 хв читати
США підтримують "Кримську платформу" і співпрацюватимуть з урядом України для її підтримки - Крістіна Квін

Треба зробити більше, щоб притягнути Росію до відповідальності за її незаконну окупацію Криму, тому США рішуче підтримують "Кримську платформу" й тісно співпрацюватимуть з урядом України для її підтримки, заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

"На жаль, агресія Росії проти України простягається за межі Криму. Як ми всі знаємо, на Донбасі війська, керовані Росією, продовжують убивати українців на їхній власній території, і Росія прагне використовувати її незаконну окупацію Криму, щоб виправдати обмеження доступу до Чорного моря й Азовського моря. Але ми знаємо, що треба зробити більше, щоб притягнути Росію до відповідальності, й тому Сполучені Штати рішуче підтримують "Кримську платформу", і ми тісно співпрацюватимемо з урядом України для її підтримки", - сказала Квін на установчому форумі експертної мережі "Кримської платформи" в Києві у п'ятницю.

Вона наголосила, що США вважають незаконну окупацію Криму Росією злочином, який не можна ігнорувати і який не можна забути.

Квін додала, що дуже поширені репресії та порушення прав людини в Криму необхідно й надалі викривати й активно вживати заходи щодо них, а ті, хто скоїв ці злочини, мають бути притягнуті до відповідальності. Вона запевнила, що Сполучені Штати продовжать говорити про порушення Росії в Криму.

"Ми продовжимо використовувати наші санкції, пов'язані з Україною, які ми впровадили в минулому проти осіб, які чинять порушення прав людини в Криму. І ми продовжимо виступати за звільнення кримських політичних в'язнів. Ми продовжимо закликати до справедливості для жертв насильницьких зникнень і ми висвітлюватимемо порушення проти кримськотатарської спільноти, хоч би коли й хоч би де ми чули про них", - зазначила Квін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА