12:43 10.08.2021

Українці найбільше довіряють ЗСУ і не довіряють російським ЗМІ - опитування Центру Разумкова

2 хв читати
Українці найбільше довіряють ЗСУ і не довіряють російським ЗМІ - опитування Центру Разумкова

Серед державних і суспільних інституцій найбільшою довірою українців користуються Збройні сили України і волонтерські організації. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, про довіру ЗСУ заявили 68% опитаних, про довіру волонтерським організаціям - 64%. Церкві довіряють 63,5% респондентів, Державній службі з надзвичайних ситуацій - 61% опитаних. Голові населеного пункту, в якому проживає респондент, довіряють 57%.

Довіру Державній прикордонній службі висловили 55% опитаних, Національній гвардії України - 54%, добровільним батальйонам - 53,5%. Раді населеного пункту, в якому проживає респондент, довіряють 51%.

Недовіру найчастіше висловлюють щодо російських ЗМІ - їм не довіряють 79% опитаних. Державному апарату (чиновникам) не довіряють 76%, Верховній Раді - 75%, судам - 74%. Уряду України та політичним партіям висловили недовіру по 72% опитаних, прокуратурі та комерційним банкам - по 71% респондентів.

Національному антикорупційному бюро України та Національному агентству з питань запобігання корупції не довіряють по 70% опитаних, Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі - 69%, Вищому антикорупційному суду - 68% респондентів.

Про недовіру Державній податковій службі, Державній митній службі та місцевим судам заявили по 65% опитаних. Конституційному Суду і Верховному Суду не довіряють по 63% респондентів. Національному банку України висловили недовіру 60% опитаних, президенту України - 58%, профспілкам - 55%, Національній поліції - 53%.

Раді національної безпеки і оборони України не довіряють 51% опитаних, Службі безпеки України - 50%.

Опитування проводили в період із 29 липня до 4 серпня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА