13:51 17.08.2021

Разумков: Влада має створити умови, щоб ніхто не хотів виїхати з України

2 хв читати
Разумков: Влада має створити умови, щоб ніхто не хотів виїхати з України

Українська влада має створити умови, щоб ні в кого не виникало бажання виїхати до інших країн, вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Думаю, що нам треба зробити так, щоб жителі і Донбасу, і Криму, і всієї України почувалися українцями і точно нікуди не хотіли їхати. Це завдання всієї влади", - сказав Разумков на брифінгу у вівторок на Полтавщині, коментуючи заклик президента України Володимира Зеленського до всіх людей, які хочуть жити в РФ і вважають тимчасово окуповані території України російськими, переїжджати до РФ.

Спікер Верховної Ради наголосив, що необхідно також повернути тих громадян, які щиро люблять Україну, але виїхали не від доброї долі до країн ЄС, до РФ та інших країн.

"Треба повертати, а для цього потрібно створювати умови", - сказав Разумков.

Як повідомлялося, 5 серпня в інтерв'ю на телеканалі "Дім" Зеленський заявив, що тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей ніколи не будуть російськими. "Люди на окупованій території Донбасу та Криму мають зрозуміти - це не про те, що хтось когось кудись виганяє. Я просто хочу, щоб мене зрозуміли. Ще раз - батьківщина або ти гість? Я вважаю, що якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованому, і ти вважаєш, що це діло праве і нам до Росії, ми росіяни, - це велика помилка залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російською територією", - сказав він.

Президент закликав усіх тих, хто хоче жити в РФ і вважає тимчасово окуповані території України російськими, остаточно переїжджати до РФ. "Для майбутнього своїх дітей і онуків, якщо ти вважаєш, що ти любиш Росію і все життя перебував на території України, відчуваючи, що це Росія. Якщо ти так відчуваєш, то я вважаю, що ця людина має зрозуміти: в ім'я своїх дітей і онуків вже потрібно їхати і шукати собі місце в Росії. Це правильно, тому що без України на цій території цивілізації не буде", - додав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА