10:57 28.08.2021

Точку неповернення до колоніального статусу Україна пройде, коли вступить до ЄС і НАТО, - Порошенко

1 хв читати
Точку неповернення до колоніального статусу Україна пройде, коли вступить до ЄС і НАТО, - Порошенко

Найбільшими ворогами України є російський агресор і бажання швидко вирішувати складні проблеми всередині країни, заявив п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

Як повідомила прес-служба партії "Європейська солідарність", про це він сказав в інтерв'ю виданню "Українська правда" в рамках спецпроекту до 30-річчя незалежності.

За словами Порошенка, внутрішній фактор - це прагнення до швидких і простих вирішень складних проблем. "Часом невміння бігти марафон: дуже швидко розчаровуємося і починаємо шукати винних. Патерналізм як спадок совка. Іноді – небажання бути відповідальними, як у малих справах, так і у великих", - зазначив він.

Зовнішньою загрозою п'ятий президент України назвав російського імперського правителя. "Неважливо, хто це: Петро І чи Катерина ІІ, Володимир Ленін чи Володимир Путін. Їхня суть однакова – знищити Україну й українське. Російський імперіалізм багатоликий, уже не одне покоління російських політиків живиться його інстинктами. Боюся, їх успадкують і наступники Путіна", - сказав він.

Порошенко переконаний, що президентові РФ Володимиру Путіну не потрібні Крим і Донбас. "Він зазіхає на всю Україну, бо заперечує саме наше право на окреме існування як нації та держави. Тож точку неповернення до колоніального статусу ми пройдемо лише тоді, коли Україна вступить до Європейського Союзу та НАТО, отримає дієві гарантії безпеки й територіальної цілісності", - зазначив п'ятий президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА