10:31 07.09.2021

До ВР внесено проект постанови, який дасть змогу вакцинованим працювати і заробляти в локдаун

2 хв читати
До ВР внесено проект постанови, який дасть змогу вакцинованим працювати і заробляти в локдаун

Лідерка партії "Голос" Кіра Рудик внесла до Верховної Ради проект постанови "Про особливості поширення на вакцинованих осіб обмежень, встановлених з метою протидії COVID-19", який у разі ухвалення дасть змогу вакцинованим представникам малого та середнього бізнесу працювати під час локдауну, повідомляється на сайті партії у вівторок.

"Ми реєструємо постанову про розумний підхід до локдауну, враховуючи вакцинацію. Все дуже просто: ті підприємства, де вакциновано 80% працівників, мають працювати. Усі заклади мають залишитися відкритими для щеплених відвідувачів та клієнтів. Ми даємо чіткий сигнал громадянам, що вакцинація не тільки допомагає їм зберегти життя і здоров'я, а й береже нашу економіку. Це стимул робити щеплення", - повідомив під час погоджувальної ради голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк.

За його словами, якщо в кінотеатрі переважна більшість працівників щеплена від коронавірусу, то вони повинні мати можливість приймати вакцинованих глядачів, що пред'являють будь-який законодавчо визнаний документ про імунізацію: паперову довідку чи сертифікат в застосунку "Дія". Аналогічні правила стосуються закладів культури, спортзалів, басейнів, закладів громадського харчування (кафе, бари, ресторани), побутового обслуговування населення, торговельно-розважальних закладів, магазинів. Також не може бути заборонене проведення масових заходів, якщо і відвідувачі, і організатори вакциновані.

"Голос" звернувся до інших фракцій Верховної Ради підтримати цю ініціативу, щоб підтримати підприємців та мотивувати зробити щеплення тих українців, хто цього ще не зробив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА