11:32 14.09.2021

Якщо школи та садочки закриють на локдаун, у батьків не буде можливості працювати - нардеп Железняк

2 хв читати
Якщо школи та садочки закриють на локдаун, у батьків не буде можливості працювати - нардеп Железняк

Темпи вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні свідчать про ймовірне повернення до дистанційного навчання в школах і дитячих садках, вважає голова парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Формально Кабмін каже, що з 80% вакцинації в "жовтій" зоні та 100% вакцинації в "червоній" навчальні заклади будуть відкриті. Проте з тим рівнем вакцинації, який ми маємо в Україні зараз, зрозуміло, що більшість шкіл та дитсадків піде на дистанційне навчання. Тобто всі дорослі працівники, кому немає з ким залишити дітей, повинні будуть сидіти вдома і не зможуть піти на роботу. А це - про неможливість заробляти", - наводить слова Железняка прес-служба партії "Голос".

Окрім того, Железняк нагадав, що минулого тижня лідер "Голосу" Кіра Рудик ініціювала постанову - звернення до уряду про те, щоб влада не заважала вакцинованим українцям працювати і заробляти під час локдауну. Депутат зазначив, що ввечері 13 вересня Кабмін частково ухвалив зміни до карантинних правил з урахуванням пропозицій "Голосу".

"Якщо уникнути локдауну неможливо, держава має підтримувати людей, які можуть втратити роботу чи власну справу через чергові обмеження. Ми пропонували, щоб підприємства і компанії, де вакциновано понад 80% співробітників, могли працювати під час локдауну. Щоб ресторани, кафе, кінотеатри, перукарні, тренажерні зали чи салони краси не зачинялися, а мали право і можливість обслуговувати вакцинованих клієнтів. Принцип "відкриті для вакцинованих" був би розповсюджений на культурні та спортивні події", - зазначив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА