20:23 06.10.2021

Зеленський на зустрічі зі Штайнмаєром наголосив на важливості отримання чіткого міжнародно-правового механізму енергетичної безпеки України

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський і федеральний президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі обговорили питання енергетичної безпеки України та Європи.

"Запуск "Північного потоку-2" означає суттєву ескалацію загроз для України та Європи. Україні важливо отримати чіткий міжнародно-правовий механізм, що гарантуватиме безпеку", - наводить слова Зеленського прес-служба глави Української держави.

Співрозмовники також обговорили підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зеленський привернув увагу німецького колеги до очікувань України в контексті подальшої інтеграції з Європейським Союзом та НАТО, а також висловив сподівання на підтримку з боку ФРН.

Він зазначив, що Німеччина є важливим партнером України в Європі, з яким наша держава прагне зміцнювати двосторонні відносини.

"Україна очікує, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині буде сформовано коаліцію, яка сприятиме українсько-німецьким відносинам та підтримці європейської перспективи для нашої країни", - сказав Зеленський.

У повідомленні наголошується, що особливу увагу під час переговорів було приділено питанню мирного врегулювання на Донбасі. Зеленський наголосив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів для досягнення миру на сході України та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

"Розраховуємо на подальшу дієву підтримку ФРН. Ми дуже цінуємо посередницькі зусилля Берліна в межах "нормандського формату", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА