15:42 12.10.2021

Порошенко сподівається, що саміт Україна-ЄС мотивує Зеленського до реальної боротьби з корупцією

1 хв читати
Порошенко сподівається, що саміт Україна-ЄС мотивує Зеленського до реальної боротьби з корупцією

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" і народний депутат Петро Порошенко привітав результати саміту Україна-ЄС.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у вівторок, Порошенко подякував європейським партнерам за незмінну підтримку України та закликав Володимира Зеленського до реальної судової реформи, забезпечення верховенства права і боротьби з корупцією.

"Позитивно оцінюю результати 23-го саміту Україна-ЄС - саміту безпекової солідарності та секторальної інтеграції. Щиро вдячний лідерам євроінституцій за незмінну підтримку європейських прагнень українських громадян та євроінтеграційного курсу нашої держави", - заявив Порошенко.

Він також привітав довгоочікуване підписання угоди про спільний авіаційний простір, що дасть змогу вивести на новий рівень можливості безвізу для громадян України.

"Сподіваюсь, що публічний аванс підтримки з боку лідерів ЄС надасть Зеленському мотивації у зміцненні верховенства права та демократичних інститутів, реалізації справжньої судової реформи, забезпечення незалежної антикорупційної інфраструктури та корпоративного управління, ефективної неполітизованої боротьби з корупцією, дієвих, а не фейкових законодавчих ініціатив щодо так званої деолігархізації, які ґрунтуватимуться на найкращих європейських практиках та цінностях", - зазначив п'ятий президент.

Він також заявив, що був радий почути сигнали про визнання Євросоюзом виключної відповідальності Росії як сторони конфлікту за відновлення миру на Донбасі, важливість збереження енергетичної незалежності України та готовність ЄС допомагати в протистоянні енергетичним викликам з боку Росії, щоб "запобігти можливому зимовому реваншу Кремля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА