15:06 22.10.2021

У "Голосі" заявили, що спроби відсторонити Железняка з посади голови фракції не мають юридичної сили

2 хв читати
У "Голосі" заявили, що спроби відсторонити Железняка з посади голови фракції не мають юридичної сили

Спроби частини членів фракції "Голос" відсторонити народного депутата Ярослава Железняка з посади її голови не мають юридичної сили, заявляють у політсилі.

"Сьогодні головуючий на пленарному засіданні Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про лист окремих народних депутатів, які були виключені з рядів політичної партії "Голос". Цей лист не має жодної юридичної сили, є грубим порушенням законодавства і спрямований виключно на відволікання уваги від ганебних рішень депутатів так званої групи "Справедливість", - наголошується в заяві партії.

У політсилі зазначають, що, згідно з положенням про депутатську фракцію політичної партії "Голос" у ВР дев'ятого скликання, рішення про висловлення недовіри голові фракції має бути ухвалене не менш ніж ⅔ голосів від складу фракції, що становить 14 голосів народних депутатів.

"Ані фракція "Голос" у парламенті, ані політрада партії не ухвалювала рішення про висловлення недовіри та звільнення Железняка з посади голови фракції. Ярослав Железняк залишається головою фракції у Верховній Раді, а заступником голови фракції - Роман Костенко", - пояснюється в заяві.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на пленарному засіданні 22 жовтня оголосив про припинення повноважень народного депутата Ярослава Железняка як голови фракції "Голос" на вимогу 11 із 20 членів у зв'язку з надходженням на ім'я спікера відповідного листа.

Вони звертають увагу на те, що, відповідно до частини 4 статті 6 закону про комітети ВР, голови комітетів, перші заступники, заступники та секретарі не можуть бути одночасно керівниками депутатських фракцій.

Водночас Железняк паралельно нині обіймає посади і голови фракції "Голос", і першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, що, на переконання більшості членів фракції, є порушенням законодавства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА