15:21 17.12.2021

Железняк має намір оскаржити в суді обрання Устінової головою фракції "Голос"

2 хв читати
Железняк має намір оскаржити в суді обрання Устінової головою фракції "Голос"

Народний депутат Ярослав Железняк має намір оскаржити в суді обрання народного депутата Олександри Устінової керівником фракції "Голос".

"Учора ми дізналися, що якийсь адвокат із Дніпра подав позов до Печерського районного суду щодо скасування положення про фракцію партії "Голос". Був тиск на суддю, тиснув відповідно Андрій Єрмак і вся "рать" Офісу президента для того, щоб у порушення термінів отримати ухвалу суду... Відразу ж так вийшло, що Олександр Корнієнко (перший віце-спікер - ІФ) отримав рішення фракції, яке я не підписував, про оголошення того, що нібито Олександру Устінову (член фракції "Голос", голова об'єднання "Справедливість") - ІФ)... і Юлію Клименко призначити головою та заступником голови фракції... Ми цього не визнаємо: подаватимемо до суду відповідні кримінальні справи, зокрема й на пана Корнієнка..." - заявив Железняк журналістам у кулуарах парламенту в п'ятницю.

У свою чергу голова партії "Голос" Кіра Рудик зазначила, що апарат ВР не може поки що надати їхній політсилі та фракції згадану ухвалу суду, а саму справу було зареєстровано в Окружному адміністративному суді Києва нібито півгодини тому.

"Наразі жодних документів нам не надали, і ми бачимо, що це рішення є виключно політичним, а тому не має юридичної сили", - додала вона.

Як повідомлялося, перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко на засіданні 17 грудня оголосив про те, що народний депутат Олександра Устінова очолила фракцію "Голос" у Верховній Раді, а її заступником обрано Юлію Клименко.

Раніше фракцію очолював Ярослав Железняк, а його заступником був Роман Костенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА