12:18 23.12.2021

"Голос" планує у 2022 році домагатися правди у справі "вагнерівців" і створення сприятливої податкової системи

3 хв читати
"Голос" планує у 2022 році домагатися правди у справі "вагнерівців" і створення сприятливої податкової системи

Депутатська фракція "Голос" має намір у 2022 році домогтися правди у справі про затримання найманців ПВК "Вагнер", відновити незалежне Корпоративне управління в держпідприємствах, а також сприяти створенню сприятливої податкової системи для громадян і підприємців.

"Ми використовуватимемо всі доступні парламентаріям інструменти, щоб домогтися правди у справі "вагнерівців", відновити незалежне корпоративне управління в держпідприємствах, створити сприятливу податкову систему для громадян і підприємців, замість того, щоб збільшити тиск на них. Мовчати не будемо. За всі помилки будемо бити по руках - і тут сподіваємося на допомогу і міжнародних союзників, і журналістів", – зазначив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас "Голос" як опозиційна фракція в парламенті планує наступного року "нагадати президенту, керівнику його офісу і всім їхнім "посіпакам" в уряді та парламенті, що їхня роль – виключно сервісна, а поганий сервіс передбачає покарання і вибір іншого".

"Тому я бачу нашу роботу за двома напрямами. Перший - стримувати "наполеонівські" амбіції представників влади, щоб не допустити ще більших дурниць, ніж ми бачили цього року. Другий - виправляти вже допущені помилки", - наголосив політик.

Водночас, за його словами, "Голос" буде законними методами в правовому полі боротися проти "рейдерських посягань на фракцію".

Крім того, за словами парламентарія, в України є потенціал для того, щоб наприкінці року підраховувати успіхи, а "не горіти від іспанського сорому через провали та кричущі випадки некомпетентності й невігластва своїх тимчасових керівників".

Так, підбиваючи підсумки цього року, він зазначив, що за 2021-й "влада занадто заплуталася у власній брехні".

"Якщо підсумувати - це рік "зрад", як зі "зливом" операції щодо "вагнерівців" у найвищих кабінетах Банкової. Це рік фатальної бездіяльності та невиправданого ризику життям, здоров'ям і благополуччям громадян – починаючи з провалу вакцинації та закінчуючи ризиком залишити українців без електрики й опалення взимку. Це рік втрати довіри і всередині країни, і серед зовнішніх союзників на кшталт США. Це рік загравання з ворогом, яке призвело до того, що "купа" російських військ лякає Україну та світ на наших східних кордонах. Це рік безперервних спроб сконцентрувати владу за всяку ціну - спробами встановити свій вплив у Конституційному Суді, відставкою спікера парламенту, тиском на опозицію і незалежних журналістів", - акцентував Железняк.

"Чомусь на Банковій забувають, що їм дали кермо не тому, що машина стала їхньою власністю, а тільки тому, що власник довірив їм її полагодити. І якщо у президента вважають, що можуть на ній дрифтувати, влаштовувати нелегальні перегони й бити об відбійники, то варто згадати, що в такому випадку власник не тільки відбирає ключі – він змушує відповідати за всі збитки", – додав він.

За словами представника фракції "Голос", у 2021 році влада зняла маску "нових чесних політиків з народу" і показала, що їм цілком підходять старі методи маніпуляцій, корупції, жаги до концентрованої влади та формування порядку, де "всі начебто рівні, але дехто рівніший".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА