19:29 21.01.2022

Країни Балтії отримали від США дозвіл на відправлення в Україну комплексів Javelin і Stinger - заява

2 хв читати
Країни Балтії отримали від США дозвіл на відправлення в Україну комплексів Javelin і Stinger - заява

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс і міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас виступили з заявою на підтримку України, зазначивши, що отримали необхідні дозволи від США на відправлення зброї та продовжують тісно співпрацювати, щоб оперативно доставити її в Україну.

"Сьогодні Україна перебуває на передньому краї, що відділяє Європу від військового конфлікту з Росією. Подивімося правді в очі - війна в Україні триває, і важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла протистояти агресорові", - сказав міністр оборони Естонії Калле Лаанет, ідеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони Естонії у п'ятницю.

Він додав, що задоволений тим, що після консультації з союзниками Естонія прийняла рішення передати Україні системи озброєнь.

"Сьогодні ми маємо всі необхідні узгодження від США для відправлення зброї. Цим ми показуємо, що підтримуємо Україну не лише на словах, а й на ділі. Союзники єдині, але завжди потрібні ті, хто проявляє ініціативу, Естонія, безперечно, є однією з таких країн", наголосив Лаанет.

Згідно з заявою, Естонія надасть протитанкові ракети Javelin, а Латвія і Литва нададуть зенітні ракети Stinger і супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України.

Країни Балтії продовжать співпрацю для оперативного постачання зброї в Україну. Міністри оборони також висловили сподівання на те, що Україні ніколи не доведеться реально застосовувати ці системи озброєнь і що Росія змінить свою агресивну позицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА