09:14 14.02.2022

У Туркменістані стартувала виборча кампанія з позачергових виборів президента країни

2 хв читати
У Туркменістані стартувала виборча кампанія з позачергових виборів президента країни

Центральна комісія з проведення виборів та референдумів (ЦВК) з 14 лютого оголошує про початок виборчої кампанії з позачергових виборів президента Туркменістану.

Це рішення було ухвалено в неділю на засіданні ЦВК, головною темою якого стала підготовка до виборів президента Туркменістану згідно з Конституцією та законодавством країни, повідомляє в понеділок урядова газета "Нейтральний Туркменістан".

"Центральна комісія з проведення виборів та референдумів з 14 лютого 2022 року оголошує про початок виборчої кампанії, що включає кілька етапів - висування кандидатів, їх реєстрацію, зустрічі з виборцями", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання ЦВК було затверджено календарний план заходів з підготовки та проведення виборів.

Зокрема, наголошується, що з 14 лютого політичні партії та ініціативні групи громадян почнуть проводити збори з висування своїх кандидатів на найвищу державну посаду.

"За ходом виборчої кампанії спостерігатимуть не лише національні спостерігачі з боку політичних партій та громадських організацій, а й міжнародні експерти та спостерігачі", - пише газета.

У засіданні взяли участь члени ЦВК, робочих груп, створених при Центрвиборчкомі, представники політичних партій та громадських організацій, ЗМІ.

Як раніше повідомлялося, у суботу постановою меджлісу Міллі Генгеша (нижньої частини парламенту) Туркменістану на 12 березня 2022 року призначено позачергові вибори президента Туркменістану відповідно до статті 81 Конституції Туркменістану, статті 86 Виборчого кодексу Туркменістану. Ця стаття кодексу стосується проведення дострокових виборів.

Минулої п'ятниці на засіданні (Халк Маслахати) Народної Ради Гурбангули Бердимухамедов, який обіймає посаду президента 15 років, заявив про намір поступитися своєю посадою молодому керівнику, залишивши за собою лише посаду голови Халк Маслахати (верхньої палати парламенту) країни.

Наразі в уряді Туркменістану посаду віцепрем'єра обіймає син президента Сердар Бердимухамедов, який курирує фінансово-економічний комплекс із липня 2021 року. 22 вересня 2021 йому виповнилося 40 років.

Згідно з Конституцією Туркменістану, президентом може бути обраний громадянин Туркменістану, який народився в Туркменістані, не молодший за 40 років і не старший за 70 років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА