14:58 02.04.2023

У Болгарії проходять парламентські вибори

1 хв читати
У Болгарії проходять парламентські вибори

У Болгарії в неділю стартували чергові парламентські вибори - п'яті за два роки, учасники яких можуть спробувати покласти край періоду політичної нестабільності в країні, повідомляє Associated Press (AP).

Виборчі дільниці закриються о 20:00 за місцевим часом, потім мають опублікувати результати екзитполів. Попередні результати голосування мають надійти в понеділок.

AP нагадує, що раніше Болгарія зіткнулася з проблемою нездатності її політиків сформувати життєздатну правлячу коаліцію. Однак на недільних виборах очікується невисока явка - через апатію виборців і розчарування в нинішніх політичних фігурах. Згідно з опитуваннями громадської думки, до семи партій можуть здолати 4-відсотковий поріг для проходження до парламенту.

Опитування показують, що і правоцентристська проєвропейська партія "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЄРБ) на чолі з Бойко Борисовим, і її головний суперник - центристська партія "Продовжуємо зміни" - мають приблизно однакову підтримку 26% виборців. Для формування правлячої коаліції, зазначає AP, потрібні домовленості між щонайменше двома великими політичними силами. Однак керівництво партії "Продовжуємо зміни" відмовляється від угоди з ГЕРБ, доки її очолює Борисов, якого суперники звинувачують у корупції. Проте обидві партії намагаються знайти альтернативу політиці президента Болгарії Румена Радева.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА