19:23 15.05.2023

Є більше готовності партнерів слідувати українській Формулі миру - Зеленський

2 хв читати
Є більше готовності партнерів слідувати українській Формулі миру - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повертається додому з новими оборонними пакетами.

"Італія, Німеччина, Франція, Велика Британія... Повертаємося додому з новими оборонними пакетами. Більше нової та потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей, більше політичної підтримки", - сказав він у відеозверненні в понеділок.

Зеленський подякував Італії за "допомогу в захисті життя наших людей - від захисту неба до підготовки повноцінного відновлення України після бойових дій".

"Спасибі Німеччині за найбільший оборонний пакет: 2 мільярди 700 мільйонів євро, системи ППО "Айріс" різних модифікацій і ракети до них, гармати і снаряди, бронетехніку... Крім того, Німеччина підтримає нашу країну довгостроково. Є для цього 11 млрд євро, суто на оборону", - сказав також він, додавши: "Плюс Німеччина бере участь у Європейському фонді миру, який посилює наш захист".

Зеленський також подякував Франції за "нові можливості для наших воїнів у протидії російському терору". "Дякую за додаткову бронетехніку. І за допомогу в консолідації партнерів", - зазначив він.

"Дякую Британії за домовленість про навчання наших пілотів. Створюємо коаліцію для тренування пілотів на сучасних західних літаках. Британія - так, Польща - так. Упевнений, що підключиться Франція, інші наші партнери. Продовжуємо працювати і над коаліцією винищувачів, активно рухаємося. Звісно, спасибі Великій Британії за long-range-можливості для наших воїнів, за далекобійність", - заявив президент.

"На всіх зустрічах обговорювали нашу Формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів слідувати українській формулі. Є більше підтримки для нашого вступу до ЄС, більше розуміння, що вступ України до НАТО неминучий", - зазначив також Зеленський.

"Головні результати за ці дні: нова зброя для України, повага до українців, і нашу перемогу вдалося зробити ближчою. І ми ще додамо підтримки!" - сказав президент.

Звернення Зеленський записав у тамбурі поїзда, яким він повертався до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА