14:58 01.10.2023

Понад 180 підписів зібрали в Раді під зверненням до Стефанчука про заборону церков, керованих із РФ, - нардеп Клименко

2 хв читати
Понад 180 підписів зібрали в Раді під зверненням до Стефанчука про заборону церков, керованих із РФ, - нардеп Клименко

Народні депутати зібрали 186 підписів під зверненням до голови Верховної Ради із закликом про розгляд законопроєктів щодо заборони діяльності в Україні церков, керованих із Російської Федерації, повідомила заступник голови парламентської фракції “Голос” Юлія Клименко.

“Цей збір було ініційовано 24 серпня - у День Незалежності України. На сьогодні ми зібрали 186 підписів, і ще є потенціал назбирати до 226 і закрити дискусію про те, що голосів недостатньо”, - сказала Клименко в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, дві фракції - “Європейська солідарність” і “Голос” - повними складами підписалися під цим зверненням. “Зі “Слуги народу” підписали 120 народних депутатів”, - додала Клименко.

Зі свого боку заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв у коментарі “Інтерфакс-Україна” також зазначив, що “фактично вся фракція підписалася за внесення (законопроєкту до порядку денного сесії ВР і розгляд на пленарному засіданні - ІФ-У)”.

Крім того, про підтримку відповідних ініціатив заявив і лідер депутатської групи “За майбутнє” Тарас Батенко. “Ми підписуємося мало не під усіма ініціативами, які є в парламенті з приводу заборони Московського патріархату. Позиція нашої депутатської групи завжди була однозначною: у державі не може бути церкви, керованої з ворожого табору”, - сказав він.

Підтримати це рішення має намір і голова депутатської групи “Довіра” Олег Кулініч. “Я буду підтримувати законопроєкт, що обмежує вплив країни-агресора на релігійні організації в Україні. Йдеться про московський патріархат, який треба забороняти”, - каже парламентарій.

Водночас він вважає за необхідне “чітко аналізувати сам законопроєкт, тому що є різні ініціативи від колег, але остаточної редакції ми не бачимо”.

Детальніше про перспективи ухвалення законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, керованих із РФ:

 https://interfax.com.ua/news/blog/938216.html

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю “Радіо Свобода” висловив сумнів щодо того, що в парламенті знайдуться необхідні 226 голосів для ухвалення законопроєкту про заборону в Україні церков, керованих із РФ.

Як повідомлялося, 23 листопада 2022 року комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Раді прийняти за основу законопроєкт №8221 про заборону релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі (ініціатор документа - член фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький). Пізніше було внесено урядовий законопроєкт (№8371), який профільний комітет 17 лютого також рекомендував до розгляду. Цей документ пропонує не допускати діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ).

У квітні Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) закликала парламент ухвалити рішення про заборону керованих із РФ церков. Тоді Стефанчук зазначив, що Рада розгляне пропозиції ВРЦіРО та ухвалить зважене рішення щодо них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА