18:54 04.10.2023

Рада НАТО - Україна обговорила реалізацію рішень Вільнюського саміту

2 хв читати
Рада НАТО - Україна обговорила реалізацію рішень Вільнюського саміту

Рада НАТО - Україна обговорила реалізацію рішень Вільнюського саміту альянсу, так само як і довгострокову підтримку України в її протистоянні російській агресії.

Як повідомляє штаб-квартира Організації Північноатлантичного договору, засідання відбулося в середу в Брюсселі під головуванням заступника генерального секретаря Мірчі Джоане за участю віцепрем'єр-міністра України Ольги Стефанішиної.

"Рада НАТО - Україна провела засідання, щоб підтвердити довгострокову підтримку НАТО України та реалізувати рішення Вільнюського саміту. Заступник генерального секретаря наголосив, що безпека України має велике значення для Альянсу. Він високо оцінив зусилля союзників і України, спрямовані на швидку реалізацію рішень Вільнюського саміту", - йдеться в повідомленні.

У НАТО також констатували, що союзники продовжують надавати суттєву допомогу Україні, зокрема за допомогою пакета комплексної допомоги НАТО, так само як і просувають "важливу роботу із забезпечення повної оперативної сумісності українських сил із НАТО". "Усе це означає, що Україна ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше", - наголошується в повідомленні.

Рішення про створення Ради НАТО - Україна було ухвалено на саміті альянсу у Вільнюсі. Це - спільний орган, у якому країни НАТО та Україна зустрічаються для консультацій щодо кризових ситуацій та ухвалення рішень на рівних. Нинішнє засідання стало третім. У липні Рада збиралася з ініціативи української сторони на рівні послів, щоб обговорити ескалацію безпекової ситуації в Чорному морі, спричиненої діями Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА