15:19 17.10.2023

Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів буде подвійним ударом по децентралізації і обороноздатності країни - Порошенко

2 хв читати
Вилучення ПДФО з місцевих бюджетів буде подвійним ударом по децентралізації і обороноздатності країни - Порошенко

Петро Порошенко під час обговорення законопроєкту 10037 про вилучення військовго ПДФО з місцевих бюджетів наголосив, що це стане подвійним ударом – для громад і для ЗСУ.

"Зараз цим законом ви збираєтеся нанести подвійний удар, удар по децентралізації, по спроможності громад і по обороноздатності країни", – сказав Порошенко.

"Вчора ви зустрічалися з великим другом України, колишнім торгпредом США, а зараз Уповноваженим президента США пані Пріцкер у Київській області, кажучи, що ви підтримуєте децентралізацію. Зараз цим голосуванням ви продемонструєте: чи ви кажете правду, чи брешете. Децентралізація була визнана Сполученими Штатами і Євросоюзом однією з найбільш успішних реформ. І сьогодні ви боїтеся давати гроші мерам, намагаючись сконцентрувати передвиборчий ресурс в своїх руках", – констатував Порошенко.

"Але війна ще не закінчилася, і я закликаю вас не підтримувати цей закон, відправити на повторне друге читання, сформувати спільний закон. Дамо виробництву, дамо міноборони, дамо бригадам і дамо місцевому самоврядуванню. Бо яким чином проводити гуманітарне розмінування, за які гроші? А яким чином забезпечувати побудову бомбосховищ, забезпечувати функціонування лікарень, де проводиться реабілітація поранених за рахунок коштів місцевого самоврядування? Яким чином і за які кошти забезпечувати відбудову житла, щоб українці поверталися?", – зауважив Порошенко.

"А куди ж йдуть ці гроші? Централізовано у владу. А як вона їх витрачає? На брехливий пропагандистський марафон, на серіальчики, які оболванюють нашу націю. На фонд оплати праці міністерств. Це не ваші гроші", – наголосив Порошенко.

"Я щойно повернувся з Півдня, з Херсону. І коли бригади мають зараз можливість в повному обсязі, за рахунок коштів субвенції купити запчастини, пікапи, Мавіки, забезпечувати підготовку до зими, ви всі ці гроші забираєте. Ви забираєте у бригад 90%, а залишаєте 10% – от така математика", – констатує Петро Порошенко.

"Я прошу об’єднатися. Коли ми говоримо про єдність – єдність має бути навколо Збройних Сил України, а не навколо хабарних видатків центральної влади. Я впевнений в тому, що ми ще можемо поправити і не дати зруйнувати місцеве самоврядування. Вірю, що це можливо", – переконаний п’ятий президент.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА