13:02 31.10.2023

Посол Бродський: Не думаю, що ситуація в Ізраїлі вплине на допомогу партнерів Україні

2 хв читати
Посол Бродський: Не думаю, що ситуація в Ізраїлі вплине на допомогу партнерів Україні

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський наголосив, що Ізраїль у військовому сенсі самодостатня країна і не вважає, що поточна ситуація в державі вплине на подальшу допомогу партнерами Києву.

"Я не думаю, що ситуація в Ізраїлі вплине на допомогу Україні. Наскільки я знаю, і США, і Європа мають намір продовжувати надавати допомогу Україні - і військову, і гуманітарну. Ізраїлю справді знадобилася допомога, але вона дуже специфічна. Вона стосувалася, наприклад, ракет для "Залізного купола", які закінчувалися в Ізраїлі через те, що країну обстрілювали тисячами ракет щодня", - сказав він на пресконференції в Києві.

Бродський також нагадав, що США відправили авіаносці до берегів Ізраїлю в Середземне море для того, щоб підтвердити підтримку і для того, щоб попередити терористів і країни, які думають узяти участь у війні.

"Але Ізраїль, у принципі, країна у військовому сенсі самодостатня. Ми зможемо за себе постояти. Нам, звісно, не потрібна допомога в тому обсязі, в якому вона потрібна в Україні", - сказав він.

За словами дипломата, Ізраїль "може забезпечити себе ресурсами для того, щоб довести до кінця операцію в Секторі Гази".

"Ця операція не буде швидкою. Вона триватиме стільки, скільки буде потрібно до того моменту, доки ХАМАС не буде знищено в Секторі Гази. Йдеться про розвинену інфраструктуру терору. ХАМАС протягом десятиліть будував інфраструктуру терору в Секторі Гази. Було побудовано мережу тунелів протяжністю 500 кілометрів. Для контрабанди зброї, для контрабанди ракет і для того, щоб терористи могли в разі військової операції в Ізраїлі врятувати свої життя", - сказав він.

Бродський заявив, що Ізраїль не готовий жити поруч із ХАМАС.

"Ми розуміємо, що питання стоїть виключно так. Або ми, або вони. Ми нікуди йти не маємо наміру, ми маємо намір продовжувати жити в Ізраїлі, продовжувати будувати нашу країну. Значить ХАМАС доведеться піти, і ми зробимо все для цього. Як сказала Голда Меїр колись: "Якщо араби закінчать війну, то не буде війни, якщо Ізраїль закінчить війну, то не буде Ізраїлю". Я думаю, що сьогодні в Україні сенс цих слів особливо зрозумілий", - зазначив дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА