16:20 17.02.2024

Гарріс після зустрічі із Зеленським у Мюнхені: У нас тільки один план – "А"

2 хв читати
Гарріс після зустрічі із Зеленським у Мюнхені: У нас тільки один план – "А"

Віцепрезидент США Камалла Гарріс заявила про відсутність "плану Б" на випадок провалу в Конресі плану підтримки України.

"У нас план тільки один - А. Забезпечити Україні те, що необхідно... Я переконана, що пакет додаткової допомоги буде проголосовано. Впевнена, що є консенсус двох партій. І має бути наша відповідь - залишитися зі своїми друзями", - сказала вона в суботу в Мюнхені після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

"Питання підтримки України - ключове. Ми залишаємося глобальним лідером за принципами суверенітету та недоторканності кордонів. Учора я чітко сказала - коли ми говоримо про роль Америки, ми не можемо грати в політичні ігри". - наголосила Гарріс.

Водночас Зеленський наголосив, що "ми розраховуємо на позитивне рішення" (Конгресу - ІФ-У). "Для нас цей пакет - життєво важливий. Якщо ми говоримо про альтернативу - тоді це не стратегічний партнер", - зазначив він.

За його словами, ухвалення пакета допомоги Україні в Конгресі недостатньо для перемоги. "Необхідна велика союзницька робота. Це точно шлях уперед, але це ще не перемога. Рух уперед важливіший, ніж стагнація на полі бою", - сказав Зеленський.

Він не став називати можливу відмову Конгресу підтримати Україну "зрадою". "Це не зрада, тому що я не думаю, що наш партнер може не підтримати Україну", - сказав також український лідер.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА