21:06 29.03.2024

Кулеба: Завдання номер один - повернення українсько-індійських відносин до довоєнного рівня

2 хв читати
Кулеба: Завдання номер один - повернення українсько-індійських відносин до довоєнного рівня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Індії наголосив на позитивних змінах, які відбуваються у двосторонніх відносинах України та Індії, повідомляє пресслужба МЗС.

Кулеба зазначив, що Індія поступово змінює своє розуміння війни Росії проти України і чітко усвідомлює, що українсько-індійські відносини мають велике майбутнє.

"Якщо порівняти стан наших відносин у перший рік війни і зараз, то можна спостерігати важливі позитивні зрушення. Нью-Делі побачив Україну як важливого партнера", - наголосив він.

Міністр сказав, що Україна цінує прагнення Індії до встановлення сталого миру в нашій країні та її всеосяжну участь у зустрічах щодо реалізації Формули миру президента України Володимира Зеленського. За його словами, Україна проводить спільну роботу з Індією та іншими країнами щодо їхнього залучення до участі в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

Резюмуючи, Кулеба назвав три ключові завдання щодо розвитку відносин між Україною та Індією.

"Завдання номер один - повернути рівень співпраці в торгівлі та політичній сфері до довоєнного рівня. Довоєнний рівень - це багатомільярдна торгівля між нашими країнами, що означає насамперед залучення грошей в економіку України, створення робочих місць, продаж українських товарів у світі; це означає перспективні спільні розробки у високотехнологічних галузях; це прихід індійських компаній на український ринок", - пояснив міністр.

Друге завдання - робота над новими проєктами і програмами, які мають вивести українсько-індійські відносини на новий рівень, зазначив він.

"Завдання номер три - Формула миру. Подальша участь Індії у втіленні Формули миру стане важливим сигналом для багатьох країн регіону, що орієнтуються на Нью-Делі, переконуючи їх приєднатися до цієї ініціативи президента Зеленського", - наголосив міністр.

Кулеба також повідомив, що українська дипломатія працює над організацією візитів прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України та президента України Володимира Зеленського до Індії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА