Пресконференції

Зеленський продовжує лідирувати в президентському рейтингу, за ним ідуть Бойко та Порошенко - опитування Центру "Соціальний моніторинг"

Якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, то за нинішнього главу держави Володимира Зеленського віддали б свої голоси 24,8% виборців, які вже визначилися зі своїм вибором, свідчать результати опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" 15-25 січня 2020 року.

Згідно з даними дослідження, презентованого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка проголосували б 18,4% респондентів, за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента України Петра Порошенка - 15,6% опитаних, лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко підтримали б 11,1%.

Крім того, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка готові віддати свої голоси 6,2% опитаних, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 3,9%, за екс-прем'єра, лідера партії "Українська стратегія" Володимира Гройсмана - 3,4%, за лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 2,2%, за мера Києва Віталія Кличка - 1,9% опитаних, за лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького - 1%, за екс-прем'єра Арсенія Яценюка - 0,8% опитаних.

При цьому 4,2% респондентів обрали б іншого кандидата, 3,3% зіпсували б бюлетень, 13,6% не голосували б.

У свою чергу, відповідаючи на запитання, чи потрібне дострокове проведення виборів президента України, 45,8% відповіли позитивно (20,2% - безумовно, так; 25,6% - швидше так). 43,1% українців не підтримують проведення дострокових виборів (21,9 - швидше ні; 21,2% - безумовно, ні). Важко відповісти 11,1% опитаних.

Крім того, відповідаючи на запитання, чи незалежний у своїх рішеннях і діях президент Зеленський, або ж на його рішення і дії впливають інші країни і/або міжнародні організації, 7,2% опитаних сказали, що повністю незалежний; 43% - в якихось питаннях незалежний, у якихось залежний; 42,2% - повністю залежний від впливу інших країн і організацій; 7,6% - важко відповісти.

Під час опитування було опитано 3014 респондентів. У вибірку не входять території, тимчасово не контрольовані владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Метод збору інформації: особисте інтерв'ю за місцем проживання респондента. Стандартне відхилення: 1,1-1,9%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ