18:59 05.03.2022

Українці воюють як звірі – полонений російський офіцер

2 хв читати
Українці воюють як звірі – полонений російський офіцер

Українські військовослужбовці чинять великий опір, воюють як звірі, заявив полонений російський офіцер, лейтенант танкових військ РФ Максим Гришенков на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в суботу.

"Ми йшли в бік Сум. Подальшим завданням було дійти до Києва якнайшвидше. Завдання – розбивати все, що бачимо з військової техніки або військових людей, які не належать до наших військ. Але наша колона потрапила в засідку і була повністю розбита місцевими, які воюють, як звірі, з усіх озброєнь. Вони не віддають жодного сантиметра своєї землі. Командування нас просто кинуло. Підтримки не було", - сказав Гришенков.

Інший полонений офіцер танкових військ РФ Дмитро Колоярцев зазначив, що Україна має сучасну зброю.

"Після того, як пройшли Суми і Прилуки, моя колона потрапила під обстріл українських сил. Уся колона згоріла. У вас сучасна зброя. Нас бомбили звідусіль – з повітря та із землі. Байрактари, РПГ, кулеметами. Було страшно. Я добровільно зі своїм екіпажем здався в полон", - сказав він.



За словами полоненого військовослужбовця Андрія Чуватаревського, який проходив контрактну службу в Московській області, росіяни зіткнулися в Україні з великим опором.

"Ми зіткнулися з чималим опором. Я ніколи такого не зустрічав. Я хочу попросити, щоб сюди нікого не відправляли і просто виводили війська звідси", - заявив він.

Як наголосив полонений військовослужбовець Дмитро Гагарін, Путін відправив російських військових на смерть.

"Тут гинуть російські строковики, ваші діти. Гинуть мої товариші. Вони просто помирають, тому що їх обманюють. Обманює їх Путін, відправляючи їх на смерть. Їх ніхто не поховає, просто їхнім батькам у російських військкоматах скажуть, що вони на навчаннях, або надішлють повідомлення про зникнення безвісти, але це брехня", - сказав він.

"Наші молоді пацани тут залишаються через те, що наш президент не хоче, щоб ми донесли до своєї країни, що тут відбувається. Тіла наших загиблих Росія не забирає", - додав Гагарін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА