15:26 12.10.2017

ПАТ "Харківгаз" провело обстеження та ремонти 2,5 тис. км газових мереж

2 хв читати

ПАТ "Харківгаз" провело приладове обстеження 2,5 тис. км. газопроводів та ремонти з ліквідацією витоків газу на 1 км. газових мереж. Роботи здійснювали більше 1 тис. фахівців компанії.

Для забезпечення безаварійної доставки газу споживачам області в новому опалювальному сезоні співробітники ПАТ "Харківгаз" провели масштабні  ремонтні роботи та усунення витоків газу. В рамках підготовки до зими було обстежено 2,5 тис. км. газопроводів. Також перевірена робота 314 тис. приладів в домівках споживачів.

"Технічний стан газових мереж визначається їх комплексним приладовим обстеженням. В Харківській області необхідно замінити 5 км. аварійних ділянок газопроводів. Чи матиме підприємство можливість профінансувати роботи в повному обсязі, залежить від розміру тарифних надходжень ПАТ "Харківгаз", - зазначив головний інженер ПАТ "Харківгаз" Вячеслав Іванченко.

В першу чергу, такі роботи проводяться на газопроводах, які мають тривалий термін експлуатації – понад 25 років. В Харківській області таких газопроводів більше половини.

Підтримка газорозподільної системи в справному стані здійснюється за рахунок тарифу на розподіл газу. Діючий тариф на розподіл газу, затверджений для ПАТ "Харківгаз", дозволяє виконати необхідні роботи лише на 60%. Індекс інфляції за останні два роки склав 123,54%, але вартість матеріалів та енергоносіїв в тарифі ПАТ "Харківгаз" не переглядалась регулятором.

Тариф для газової компанії затверджується регулятором – НКРЕКП. Якщо в тарифі не закладені кошти на проведення необхідних робіт або споживачі не оплачують послуги ПАТ "Харківгаз", газова компанія не має фінансової можливості виконати роботи. Тариф на розподіл – єдине джерело надходження коштів ПАТ "Харківгаз".

 Довідка: ПАТ "Харківгаз" здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 900 млн. м. куб. природного газу. ПАТ "Харківгаз" забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА