09:50 25.02.2020

Кількість втручань споживачів в роботу газових лічильників зменшилась на третину

2 хв читати
Кількість втручань споживачів в роботу газових лічильників зменшилась на третину

Три роки поспіль АТ "Харківгаз" активно співпрацює з мешканцями Харківської області. За цей час попереджено тисячі аварійних ситуацій, що могли статись через дії крадіїв газу. До таких дій відносяться махінації споживачів з газовими лічильниками та несанкціоновані підключення до газових мереж. Будь-які самостійні маніпуляції з газорозподільною системою або газовими приладами стають причиною витоків газу та руйнування розподільних газопроводів.

Впродовж 2019 року, представниками ДП "Укрметртестстандарт" та АТ "Харківгаз", було зафіксовано 675 фактів втручань споживачів в роботу газових лічильників. Це на 30% менше ніж за попередній рік. Середній розмір нарахувань за несанкціоноване використання газу скоєне шляхом втручання в роботу газового лічильника, для зменшення його показань, склав 50 тис. грн.

"Якщо виникає підозра на втручання в роботу лічильника газу, призначається експертиза приладу обліку. Експертиза проводиться спеціальною комісією, яка затверджена наказом АТ "Харківгаз". У проведенні експертизи приймають участь представники державного підприємства зі стандартизації та метрології "Укрметртестстандарт". Також на експертизу обов’язково запрошується споживач газу", - зазначив головний метролог АТ "Харківгаз" Дмитро Музика.

Якщо експертиза підтвердила факт втручання в роботу лічильника, споживачу нараховуються до сплати вартість послуг з експертизи лічильника та  збитки за несанкціоноване використання газу. Середній розмір таких збитків за підсумками 2019 року склав 50 тис. грн.

Якщо експертиза спростовує втручання споживача в газовий лічильник, кошти до сплати споживачу не нараховуються. В минулому році, під час експертиз, втручання споживачів в роботу приладу обліку, для зменшення його показань, було підтверджено в 90% випадків. Найчастіші способи втручань: зриви пломб на газовому лічильнику або підміна пломб для доступу до рахункового механізму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА