15:50 25.05.2020

"Чернівцігаз" перерахував вартість розподілу газу понад 19 тис. споживачів

2 хв читати
"Чернівцігаз" перерахував вартість розподілу газу понад 19 тис. споживачів

В березні НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за розподіл газу. Відповідно до цього рішення, компанія здійснила коригування нарахувань 19,2 тис. клієнтам компанії на суму в 1,1 млн гривень.

Перерахунок вартості розподілу газу торкнувся нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше  ніж дев’ять місяців, і які не користувались газом.

Загалом, встановлений мінімального платежу в Чернівецькій області коливається від 4 грн до 33 грн на місяць, в залежності від наявності газового обладнання.

Домогосподарство з газовою плитою

 

4,10 грн

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

 

13,23 грн

Домогосподарство з автономним опаленням

 

32,97 грн

 

«Ще у квітні оновлені рахунки отримали 19 243 клієнти «Чернівцігазу» Попри проведений перерахунок та зменшення вартості послуг розподілу на 1,1 млн грн, майже 50% споживачів газу, яким зменшено нарахування, продовжують боргувати за надані послуги», - розповідає комерційний директор АТ «Чернівцігаз» Дмитро Голубченко.

 

Клієнти «Чернівцігазу», на яких поширюється дія постанови, і які сплатили за послуги розподілу на початку року можуть не хвилюватися, адже кошти залишилися на особових рахунках і будуть зараховані при розрахунках в наступні місяці. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.

 

Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало чинні норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 "Питання споживання природного газу".

 

Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахований з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

 

ДОВІДКА

Акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ «Чернівцігаз» експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2019 році підприємство протранспортувало близько 250,1 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Анатолій Шкрібляк про розширення лінійки каш швидкого приготування ТМ "Добродія"

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА