17:06 25.05.2020

"Чернігівгаз" отримав понад 650 тисяч гривень компенсацій за пошкодження газопроводів

2 хв читати
"Чернігівгаз" отримав понад 650 тисяч гривень компенсацій за пошкодження газопроводів

Сільгосппідприємства та приватні особи відшкодували 688 тис грн. за ремонти пошкоджених газопроводів.  Інциденти сталися на Чернігівщині наприкінці минулого та на початку цього року.

У 2019 році працівники ТОВ «ім.Прядка» пошкодили трактором підземний розподільчий газопровід високого тиску у Ніжинському районі. Внаслідок їх дій стався витік, і газовики були змушені припинити газопостачання до 7 сіл.

Збитки, завдані «Чернігівгазу» сільгосппідприємством, склали 225 тисяч гривень, зокрема, 189 тисяч  - за роботи із повторного пуску газу в 1020 житлових будинків.  ТОВ «ім.Прядка» повністю компенсувало їх в травні 2020 року, після проведеної представниками «Чернігівгазу» роз’яснювальної роботи.

Ще 363 тисячі гривень виплатив за відновлення газопроводу  житель Коропського району. Він пошкодив його, розчищаючи земельну ділянку від зелених насаджень.

Ще 386 тисяч гривень боргує «Чернігівгазу» ТОВ АПК «Магнат». Його працівники наприкінці листопада 2019 року під час оранки, яку проводили без погодження з «Чернігівгазом», пошкодили підземний розподільчий газопровід високого тиску і залишили без газу жителів 13 сіл.

Така аварія обійшлася газовикам  майже у півмільйона гривень – втрати газу під час витоку, відновлювальні роботи, повторний пуск газу на об’єкти промисловості, в бюджетні установи та споживачам. ТОВ АПК «Магнат» досі відшкодувало лише частину цієї суми – 100 тисяч гривень. Тому АТ «Чернігівгаз» надіслало підприємству претензію на суму 386 тисяч гривень і у випадку її несплати буде вимушене звернутися з позовом до господарського суду.

Подібні аварії стаються через порушення виконавцями робіт правил їх проведення в охоронних зонах ГРМ. Нехтуючи безпекою споживачів, вони здійснюють земляні або будівельні роботи без погодження з операторами ГРМ.

 

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2041 промисловий і комунальний об’єкт.  У 2019 році АТ «Чернігівгаз» доставило 481,8 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  13,8 тис. км.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА