15:34 22.06.2020

Понад 114 тисяч повідомлень про заборгованість розіслала компанія "Чернігівгаз"

3 хв читати
Понад 114 тисяч повідомлень про заборгованість розіслала компанія "Чернігівгаз"

 На Чернігівщині за доставку газу нині боргують 123 тисячі споживачів. 114,5 тисяч з них вже отримали протягом березня-травня повідомлення про заборгованість від АТ "Чернігівгаз".

Хоча під час карантину був запроваджений мораторій на нарахування пені і штрафів та відключення газу за борги, але необхідність своєчасно розраховуватись за житлово комунальні послуги законодавством не скасована. Так само не передбачене і відтермінування сплат на час карантину.

Проте деякі споживачі використали карантин як привід не сплачувати за отримані послуги з доставки газу. При цьому вони не надавали заяв на від’єднання від газових мереж і продовжують користуватися газом. Наразі їх борг перед "Чернігівгазом" - 13,3 мільйони гривень.

Якщо, після отримання повідомлення про заборгованість, вони не розрахуються з нею, після карантину компанія буде змушена стягувати борги примусово. Серед боржників є й такі, які не виконували свої зобов’язання із розрахунків за розподіл газу ще до початку карантину – тобто не платять з січня.

Вони будуть першочергово від’єднані від газорозподільної системи зі стягненням боргу через суд. В подальшому ж для користування газом цим споживачам доведеться укласти новий договір та оплатити послуги з під’єднання до мереж.

Загалом на кінець першого півріччя 2020 року жителі Чернігівщини сплачують за розподіл газу більш дисципліновано, ніж на початку року. Нині рівень розрахунків зріс і сягнув 90%. АТ "Чернігівгаз" дякує всім, хто платить своєчасно - ці сплати по тарифу призначені для утримання в справному стані газорозподільної системи.

Щоб всі споживачі мали можливість безперешкодно отримувати газ, в цьому році АТ "Чернігівгаз" спрямує 13,5 мільйонів на реконструкцію 9 газорегулюючих пунктів, реконструкцію і заміну 46 шафових газорегулюючих пунктів. Ще понад 13 мільйонів – на заміну 8 тисяч побутових лічильників газу, які вийшли з ладу. Тому карантин не може бути використаний як прикриття для несплат.

Нагадуємо, що сплатити за доставку газу можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів 104.ua:

особистого кабінету на сайті 104.ua

чат-боту 7104ua у Viber чи Telegram

мобільного додатку 104Mobile для Android

мобільного додатку 104Mobile Light для iPhone

Довідка: АТ "Чернігівгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2041 промисловий і комунальний об’єкт.  У 2019 році АТ "Чернігівгаз" доставило 481,8 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  13,8 тис. км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА