14:16 29.07.2020

В Харківській області газові мережі обстежуватиме мобільна лабораторія

2 хв читати
В Харківській області газові мережі обстежуватиме мобільна лабораторія

Перша пересувна мобільна лабораторія розпочала обстеження газових мереж в Харківській області. Сучасний автомобіль Toyota Hilux обладнаний приладами французької компанії Gazomat, які дозволяють визначити місця пошкодження труб та витоків газу. Ці прилади фіксують найменшу концентрацію газу на відстані у 8 метрів при швидкості руху автомобілю до 40 км на годину.

⠀Бригада мобільної лабораторії з обстеження мереж складається з водія та двох фахівців АТ "Харківгаз". Персонал лабораторії пройшов спеціальне навчання по роботі з новітнім обладнанням. Вісім датчиків на бампері аналізують повітря та виявляють наявність в ньому метану. Передбачуване місце пошкодження труби фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Надалі точне місце витоку газу визначається фахівцем за допомогою ручного течешукача. На місце пошкодження труби викликається аварійна служба 104 для локалізації аварійної ситуації.

⠀Аби газорозподільна система Харківщини працювала безвідмовно і споживачі отримували газ в свої оселі, щороку АТ "Харківгаз" проводить комплексне-приладове обстеження близько 4 тис. км газопроводів по всій області. При обстеженні визначаються і ліквідуються місця пошкодження ізоляції труб та місця витоків газу. При цьому найбільша увага приділяється газопроводам, які працюють понад 40 років. Таких в області налічується більше однієї тисячі кілометрів. Обстеження проводиться шляхом пішого обходу трас газорозподільної системи фахівцями компанії, оснащеними спеціальними приладами і обладнанням. Застосування пересувних мобільних лабораторій дозволить в кілька десятків раз пришвидшити процес обстеження труб, зробити його автоматизованим, підвищити точність обстеження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА