14:57 04.09.2020

Sayenko Kharenko – юридичний радник Orexim щодо продажу провідного портового терміналу Glencore Agriculture Limited

2 хв читати

Sayenko Kharenko консультувала Orexim Group (Orexim), провідну українську логістичну групу, щодо продажу портового терміналу "Евері" (Евері) компанії Renaisco B.V., дочірній компанії Glencore Agriculture Limited.

Команда Sayenko Kharenko забезпечила повний юридичний супровід трансакції на стороні продавця. Обсяг робіт фірми включав, зокрема консультування продавця зі складних питань корпоративного права, підготовку трансакційних документів та ведення переговорного процесу щодо них, отримання дозволу Антимонопольного комітету України, підтримку у виконанні угод, імплементацію угоди, а також супровід на етапах перед закриттям та закриття угоди.

"Ми пишаємося тим, що завершили одну з найбільших угод щодо об’єктів портової інфраструктури за останні декілька років та одну з найбільших українських M&A-угод 2020 року. Завершення трансакції є черговим кроком нашої групи до подальшого розвитку інших напрямів бізнесу", – прокоментував Олександр Худолей, генеральний директор Orexim.

Orexim займається експортом сільськогосподарської продукції, а також надає портові та логістичні послуги. Почавши свою діяльність як невелика торгова компанія в 2004 році, Orexim перетворилася на велику компанію з більш ніж 1 000 співробітників. За період свого розвитку Orexim інвестувала в активи більше 100 мільйонів доларів США.

Термінальний комплекс Евері був побудований у 2010 році та модернізований у 2018 році. Він має потужність постійного зберігання до 160 тисяч метричних тон (мт). Термінал порту Евері може перевалювати до 1,5 мільйона тон олії на рік для експортних напрямків.

Glencore Agriculture Limited – світовий лідер у виробництві, обробці, переробці та продажу сільськогосподарських товарів та продуктів, що веде діяльність у більш ніж 35 країнах світу і має понад 16 тисяч працівників.

Команду практики корпоративного права та M&A очолили партнер Олександр Ніколайчик та юрист Ільгар Гахраманов за підтримки старшого юриста Тимура Енхбаяра, юриста Святослава Козака та молодших юристок Ангеліни Данилейко та Дар’ї Карленко. Юрист Ігор Помаз консультував із питань антимонопольного права під керівництвом партнера Максима Назаренка. Партнер Світлана Мусієнко консультувала з питань оподаткування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА