09:53 08.09.2020

Всеукраїнська Федерація гольфу провела заключний турнір серед жінок у сезоні

2 хв читати

“Жінка та гольф” - за 5 років існування Відкритих жіночих турнірів ці два поняття стали нероздільними. 2020 рік став роком стрімкого розвитку жіночого гольфу в Україні  та встановлення численних рекордів. На сьогодні, у вітчизняному гольфі 30% - жінки.

“Всеукраїнська Федерація гольфу активно розвиває гольф в різних напрямках: професійний, дитячий, інклюзивний, юніорський та окремим фокусом нашої діяльності є жіночий гольф. Цього року було введено ряд ініціатив та програм, що сприяли стрімкому зростанню гольфістів в Україні, серед яких великий відсоток - жінки. Для нас орієнтиром досягнень є кількість спортсменок та їх результати.” - говорить Віталій Хомутиннік, Президент Всеукраїнської Федерації гольфу.

До жіночих турнірів охоче долучаються чоловіки та грають в окремому заліку, не виключенням став і Фінал Open Ladies Golf Tour. Вже вкотре турнір збирає рекордну кількість гольфисток в одному раунді. Для 10 учасниць ці змагання стали дебютними.

“Тут кожен знаходить своє. Хтось змагається за призи та перемогу, хтось отримує задоволення від улюбленої гри, а хтось грає перший в житті турнір. Завдяки таким заходам та ряду інших ініціатив ми популяризуємо жіночий гольф, руйнуємо стереотипи про недоступність цього виду спорту та залучаємо нових гравчинь ”  - коментує Олена Рудік, Член правління Федерації та Директор жіночих гольф турнірів Open Ladies Golf Tour.

З кожним роком учасниці грають краще, а новачки мають змогу долучитися до світу гольфу прямо під час змагань. В рамках кожного турніру проходить Школа гольфу, де під керівництвом тренерів, жінки вчаться азам гри. Всі, хто продовжує займатися, отримують безкоштовну акредитацію від Всеукраїнської Федерації гольфу.

За результатами змагань перемогу у річному заліку завоювала Марина Дяченко, друге місце здобула Олена Мовчан, а третє місце зайняла Вероніка Растворцева. За словами учасниць турніру, гольф - це спорт, що єднає, допомагає жити, не втрачаючи фокус на головному, та дає можливість завжди почуватися частиною природи. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА