09:37 09.10.2020

"Волиньгаз" надсилає боржникам попередження

2 хв читати
"Волиньгаз" надсилає боржникам попередження

Нині на Волині майже 14 тис. споживачів понад пів року не сплачують за послугу з розподілу газу.  Загальна сума боргів неплатників становить близько 4 млн. грн. З них більше 2 млн. грн. боргують споживачі, які проживають у приватних будинках.

АТ "Волиньгаз" не застосовує санкцій за прострочення оплати за послугу розподілу газу, однак під час карантину немає мораторію на стягнення боргів у судовому порядку. В умовах, що склалися, підприємство змушене вдаватися до крайніх заходів: боржникам вже надіслано понад 10 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу.

На жаль, активно нарощують борги і отримувачі субсидій. Компанія передає структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки споживачів, в яких наявна заборгованість більше трьох місяців. У випадку несплати заборгованості – житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься.

“Компанія "Волиньгаз" дякує всім, хто платить своєчасно та особливо – клієнтам, які вже заплатили за розподіл до кінця року. Таким чином, вони зменшили фінансове навантаження для себе у майбутньому опалювальному періоді, а для компанії забезпечили стабільні надходження за тарифом”, – зауважив директор комерційний АТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз.

"Волиньгаз" закликає споживачів відповідально дотримуватись платіжної дисципліни. Адже своєчасна оплата послуги розподілу газу – це, насамперед, кошти за безпеку та комфорт у сезон низьких температур.

“Сплачуючи за доставку, ви підтримуєте надійну роботу фахівців аварійно-диспетчерської служби. Вони працюють в умовах підвищеної небезпеки 24 години на добу, без вихідних і свят, реагують в середньому на 3000 викликів щомісяця, виїжджають у найвіддаленіші куточки області, щоб допомогти споживачам газу та вберегти їх від загроз”, – пояснив Павло Козюк, директор технічний АТ “Волиньгаз”.

Сплачувати за розподіл газу потрібно до 20 числа поточного місяця. Це зручно робити за допомогою онлайн-сервісів 104.ua. Один із найпопулярніших серед споживачів газу – чат-боти 7104ua у Viber. З його допомогою можна передавати показники лічильників газу й переглядати їх історію, перевіряти нарахування та архів оплат, завантажувати квитанції та сплачувати за газ і розподіл газу.

Нагадаємо, що 1 жовтня розпочався новий газовий рік. Це означає, що АТ “Волиньгаз” формує обсяги споживання газу з 1 жовтня 2019 по 30 вересня 2020 року, які стануть основою для розрахунку платежів за розподіл (доставку газу). У січні 2021 року клієнти отримають оновлену платіжку від газорозподільної компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА