15:07 30.10.2020

57 чернігівських багатоповерхівок уклали з АТ "Чернігівгаз" договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж

3 хв читати
57 чернігівських багатоповерхівок уклали з АТ "Чернігівгаз" договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж

З липня кількість багатоквартирних будинків, які уклали з АТ "Чернігівгаз" договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, зросла. Якщо влітку їх було 38, то до жовтня стало 57. Втім, якщо зважити, що в Чернігові нараховується 1744 багатоповерхівки, і розуміти, що це питання безпеки – це критично мало. На необхідності  обслуговування внутрішньобудинкових мереж представники компанії постійно наголошують під час зустрічей з місцевою владою, проводять круглі столи з балансоутримувачами.

Начальник Чернігівського відділення Євгеній Денисенко наводить зовсім нещодавній приклад: "У Козельці в багатоповерхівці стався витік газу. Аварійна бригада поїхала і ліквідувала його. Втім, ремонт газових мереж мав бути здійснений за договором технічного обслуговування, який не був укладений. Як виявилося, в цьому будинку не те що договору нема на обслуговування, а навіть і …балансоутримувача!"

В травні  2019 року набрав чинності закон "Про житлово-комунальні послуги". В ньому чітко вказано, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання проводиться за рахунок співвласників (ст14, п.3). Виконавцем може бути будь-яка компанія, обрана співвласниками, яка має необхідні дозволи на проведення робіт з газовим обладнанням, відповідну матеріально-технічну базу та спеціально навчений персонал. Таке обслуговування має бути складовою тарифу на утримання будинку – і точно не менш важливою, ніж ремонт сходів чи даху. В тих будинках, які нині обслуговує "Чернігівгаз", найчастіше виявляють витоки газу на різьбових з’єднаннях та відключаючих пристроях. Більшість викликів аварійної газової служби 104 пов’язані з витоками через людський фактор (самовільне втручання, порушення правил користування) та з тривалим терміном експлуатації. Простими словами – зношеністю мереж. Житловий фонд та відповідно всі  мережі (не лише газові, а й водопостачальні, електричні, теплові) українських міст далеко не нові і потребують обслуговування та ремонтів.

Щоб укласти договір з "Чернігівгазом", потрібно звернутися до Центру обслуговування клієнтів із заявою.  Також потрібен  акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, згідно з яким і  видається рахунок на виконання робіт з технічного обслуговування. В договорі будуть прописані всі умови його проведення, а вартість залежатиме від видів робіт, яких потребує той чи інший будинок. В середньому в Чернігові щомісячний платіж за обслуговування  внутрішньобудинкових газових мереж, який є складовою тарифу на утримання багатоквартирного будинку, складає до 5 грн.

Довідка: АТ "Чернігівгаз" - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисячспоживачів у категорії "населення" та 2041 промисловий і комунальний об’єкт.  У 2019 році АТ "Чернігівгаз" доставило 481,8 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  14  тис.км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА