12:45 16.11.2020

Епіцентр передав чергову партію медичного обладнання для реанімаційного відділення Національного інституту кардіології імені М. Стражеска НАМН України

3 хв читати

13 листопада, Національний інститут кардіології імені М. Стражеска НАМН України отримав 21 одиницю медичного обладнання та устаткування для реанімаційного відділення від групи компаній «Епіцентр» загальною вартістю 1,8 млн грн, завдяки чому спеціалізований медзаклад зможе лікувати хворих на COVID-19 із супутніми хворобами серцево-судинної системи.

З початку розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні, група компаній «Епіцентр», виконуючи свою соціальну місію, передає закладам охорони здоров’я України засоби захисту медиків, медичне обладнання та проводить ремонти в інфекційних та реанімаційних відділеннях шести медичних закладів країни. Зокрема, проводиться реновація реанімаційного відділення Національного інституту кардіології імені М. Стражеска НАМН України, для якого придбане високотехнологічне медичне устаткування та медичні вироби, що вкрай необхідні для лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, які постраждали від коронавірусної інфекції, загальною вартістю понад 7 млн грн.

Як наголошує керівництво інституту, за всі роки незалежності України — це перше масштабне оновлення матеріально-технічної бази закладу. «Від ускладнень COVID-19 на серцево-судинну систему помирає дуже багато українців. Інфаркт, інсульт, ішемічна хвороба серця, аритмія найчастіше вражають цих хворих. Ми готові приймати їх і надавати кваліфіковану допомогу, але донедавна обладнання інституту не давало змогу робити це швидко та якісно. Не вистачало елементарного: концентраторів кисню, апаратів ШВЛ, капсул для транспортування хворих, дефібриляторів-моніторів і навіть звичайних каталок, — розповідає директор ННЦ «Інститут кардіології імені Стражеска«НАМН України Володимир Коваленко. — Покращення матеріального забезпечення та технічних можливостей для екстреного й оперативного втручання кардіологів дозволить зменшити смертність і допоможе хворим легше долати небезпечну хворобу».

Реанімаційні ліжка, монітори пацієнта, медичні ноші — це вже друга партія допомоги від Епіцентру для Національного інституту кардіології імені М. Стражеска НАМН України. “Перша партія допомоги була передана до спеціалізованого медичного закладу 30 жовтня, зокрема, 8 терапевтичних комплектів для неінвазивної вентиляції легень, дефібрилятори-монітори, електрокардіографи та інфузомати. До цього в приміщенні реанімаційного відділення була проведена повна реновація. До кінця листопада запланована передача ще однієї партії медобладнання та устаткування. У грудні ми розпочнемо другий етап допомоги Національному інституту кардіології імені М. Стражеска, повністю забезпечивши 25 сучасних місць у реанімаційному відділені», — говорить Володимир Гончаров, заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр К».

«Вчора міністр охорони здоров’я Максим Степанов запрошував представників Епіцентру куражитися до реанімації. Я хочу, щоби кожен бізнес в Україні міг так куражитись, як ми сьогодні, коли передаємо до Національного інституту кардіології імені М. Стражеска все це коштовне медичне обладнання, — зазначає засновник групи компаній «Епіцентр» Олександр Герега. — Ми просимо в держави дати бізнесу — і великому, і маленькому — можливість працювати і тоді ми звернемо гори, будемо на передовій та будемо допомагати державі в боротьбі з такими викликами, як пандемія коронавірусу».

Крім того, з початку пандемії COVID-19 ГК «Епіцентр» передала лікувальним закладам України 5 млн медичних масок, 75 тис. захисних костюмів, 30 тис. окулярів, 32 апарати ШВЛ. На Хмельниччині створено оперативний штаб та надана матеріальна допомога 72 медичним закладам області (лікувальне обладнання, апаратура, меблі, засоби індивідуального захисту та гігієни тощо).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА