10:39 14.12.2020

Кисневі концентратори, медобладнання та капітальний ремонт: «Епіцентр» оновлює реанімаційне відділення Інституту кардіології ім. М. Стражеска

3 хв читати

Сьогодні, 11 грудня, Національний інститут кардіології імені М. Стражеска НАМН України отримав найбільшу партію нової техніки та медичного устаткування від компанії «Епіцентр К».

40 кисневих концентраторів OLV для підтримки важких пацієнтів, 7 терапевтичних комплектів неінвазівної вентиляції легень Prisma, тумби для реанімації, інфузомати та спеціальна медична капсула для транспортування хворих. Загалом 62 одиниці медичного устаткування вартістю 2,2 млн грн. 

Це вже третя партія техніки, передача якої завершує технічного переоснащення реанімаційного відділення Інституту кардіології ім. М. Стражеска, розпочатого три місяці тому за підтримки «Епіцентру».

«Об’єктивно оцінюючи потребу лікарень у кисневому обладнанні, яке стає життєво необхідним у реанімаційній терапії серед хворих на COVID-19, зокрема тих, хто має супутні проблеми серцево-судинної системи, ми спрямували зусилля на пошук якісних концентраторів кисню, швидко придбали їх та безкоштовно передали інституту кардіології. Цими простими конкретними діями ми доводимо, що соціально свідомий бізнес може оперативно реагувати на  потреби наших лікарів, які щодня борються за життя і здоров’я звичайних українців», - зазначає заступник генерального директора компанії «Епіцентр К», директор з роздрібної торгівлі Володимир Гончаров.

За словами директора ННЦ «Інститут кардіології імені Стражеска» НАМН України Володимира Коваленка, завдяки соціальній ініціативі та фінансовій підтримці «Епіцентру» медичному закладу вдалося в рекордно короткий строк по максимуму осучаснити матеріально-технічну базу працюючого реанімаційного відділення. «Все передане компанією обладнання сьогодні активно використовується для надання медичної допомоги», - наголошує він. 

Протягом жовтня-грудня компанія придбала та передала для потреб Національного інституту кардіології ім. М. Стражеска 110 одиниць нової медичної техніки та устаткування для переобладнання палат на майже 7 млн грн. У попередніх траншах благодійної допомоги були і дороговартісні апарати ШВЛ, і надійні терапевтичні комплекси для здійснення неінвазівної вентиляції легень, і дефібрилятори, і спеціальні реанімаційні ліжка, і багато іншого.

«Поява 40 нових кисневих концентраторів – це шанс на життя для пацієнтів з важкою кардіальною патологією, адже в більшості критичних ситуацій головне – допомогти людині знову дихати самостійно. Крім цього, компанія допомогла нам отримати унікальне українське обладнання: спеціальну капсулу для індивідуального транспортування пацієнта. Відтепер маємо можливість здійснювати переміщення хворих на COVID-19 всередині лікарні цілком безпечно для оточуючих – на ізоляційних ношах від’ємного тиску», - розповідає Володимир Коваленко.

Також за рахунок «Епіцентру» у жовтні розпочався масштабний ремонт у трьох відділеннях Національного інституту кардіології ім. М. Стражеска. 

Під час передачі другої партії обладнання в середині листопада засновник компанії "Епіцентр К" Олександр Герега пообіцяв відремонтувати обидва реанімаційні відділення Інституту кардіології. 

В одному з них, де зараз знаходяться хворі на COVID-19, що мають ускладнення серцево-судинних захворювань, ремонт практично закінчено. Там створені належні умови для перебування та якісного лікування тяжкохворих. У іншій частині реанімації, де ремонт розпочався місяць тому, роботи наразі виконані вже на 40-45%. 

Капітально відремонтовані п’ять палат на 13 ліжкомісць – із заміною проводки, покриття для підлоги, вікон та санвузлів, встановленням сучасного освітлення і кондиціонерів. До кінця 2020 року заплановано закінчити ремонт ще в кількох палатах.  

Продовжується реконструкція палат і приміщень в інфарктному відділенні та відділенні кардіо-реабілітації, де також найближчим часом будуть створені належні умови для лікування хворих з інфарктом міокарда, в тому числі, в поєднанні з ускладненнями серцево-судинних захворювань внаслідок COVID-19.

Довідка. З початку пандемії COVID-19 ТОВ за підтримки «Епіцентр К» на Хмельниччині створений оперативний штаб та надана матеріальна допомога 72 медичним закладам області (лікувальне обладнання, апаратура, меблі, засоби індивідуального захисту та гігієни тощо). Протягом 2020 року компанія передала лікувальним закладам України 2 млн медичних масок, 75 тис. захисних костюмів, 30 тис. окулярів, 32 апарати ШВЛ, 10 кисневих концентраторів. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА